Capitals in overtime langs Rangers

In hun eerste confrontatie tijdens deze ronde van de play-offs hadden de Washington Capitals en de New York Rangers niet genoeg aan zestig minuten speeltijd om tot een beslissing te komen. Er moest dus een overtime aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.

De Capitals begonnen goed in hun eigen Verizon Center. Ze creëerden een overwicht, maar wisten in de eerste twee periodes geen kansen te verzilveren. Zo misten Alex Ovechkin, Mike Knuble en Nicklas Backstrom de puck in kansrijke positie en zagen Jason Arnott en Alexander Semin (foto) hun pogingen op de lat eindigen.

De Rangers konden daar weinig tegenover zetten, al hadden ze in de tweede periode een goede kans via Marian Gaborik maar alleen voor goal kon hij zijn schot niet genoeg kracht meegeven om Capitals-goalie Michal Neuvirth te verslaan.

Toch waren het de Rangers die in de derde periode brutaal de voorsprong namen. Matt Gilroy one-timede een pass van achter het doel keihard achter Neuvirth.

Dit doelpunt zorgde met de gemiste kansen eerder in het duel voor flashbacks onder de Capitals-fans naar het vorige seizoen toen Washington in de eerste ronde al ten onder ging. Maar zover is het natuurlijk nog niet en dat werd benadrukt door, wie anders dan, Ovechkin. Met nog ruim zes minuten op de klok zorgde hij voor de gelijkmaker. Zijn goal kwam enigszins omstreden tot stand, maar na een uitgebreide review werd hij toch goedgekeurd.

In de verlenging sloeg de vermoeidheid toe bij beide teams, en het waren de Capitals die daar het beste van wisten te profiteren. Toen de Rangers de puck uit hun vak probeerden te krijgen, wist Arnott deze op knappe wijze te onderscheppen en passte hem naar de vrijstaande Semin. Die bedacht zich geen moment en bezorgde zijn ploeg met een hard schot een 1-0 voorsprong in wedstrijden.