Artemi Panarin vloert Rangers in New York

Door

Vannacht stonden er slechts drie duels gepland in de National Hockey League. Kon Minnesota Wild hun coachwissel een succesvol vervolg geven? Komen de Habs eindelijk uit hun negatieve spiraal? En hoe verliep de Original Six match up tussen New York Rangers en Chicago Blackhawks? Richard de Weijze praat je bij.

New York Rangers-Chicago Blackhawks

New York Rangers was de laatste elf duels, na drie periodes, ongeslagen gebleven in hun Madison Square Garden. De tegenstander van vannacht, Chicago Blackhawks, wilde hun laatste duel voor de stadiumseries game in Minnesota graag winnend afsluiten. En dat lukt, met name dankzij Artemi Panarin. De rookie maakte een hattrick (de eerste in zijn NHL carriere) en zorgde voor de twee punten in Chicago: het werd 3-5. Opvallende genoeg vielen vijf van de acht goals tijdens een power play.

In de openingsperiode scoorde Andrew Desjarsdins na 3:30 de 0-1 voor Chicago. Artemi Panarin scoorde zijn eerste van de avond halverwege de tweede periode: 0-2. Kevin Hayes bracht daarna de spanning namens de Rangers terug: 1-2. Een double minor penalty voor Vincent Hinostraza van Chicago gaf de Rangers een powerplay van vier minuten. Hierin scoorden Derrick Brassard en Dan Boyle waardoor de stand op 3-3 kwam. De Rangers drukten door maar konden Corey Crawford niet meer passeren. En dan hebben de Blackhawks altijd nog hun joker in de achterzak: Artemi Panarin. Op de powerplay maakte hij drie minuten voor tijd de 3-4 en vlak voor tijd was zijn empty net goal goed voor zijn hattrick. Opnieuw gaven de Rangers dus vlak voor tijd een punt weg. Chicago liet zien dat het klaar is voor de buitenwedstrijd met Minnesota.

Colorado Avalanche-Montreal Canadiens

Jerone Iginla was vannacht hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de volgende nederlaag van Montreal Canadiens. In het eigen Pepsi Center in Denver wonnen de Avalanche met 3-2.

Andrei Markov zette de Habs in de eerste periode op een 0-1 voorsprong na een fraaie counter. Ondanks een powerplay voor Montreal wist Erik Johnson na 3:31 te scoren voor de Avalanche, middels een short handed goal. Zijn tweede van dit seizoen. Lars Eller zette daarna zijn Canadiens weer op voorsprong. maar Jerome Iginla scoorde op de powerplay de 2-2. Het leek op een overtime uit te draaien, maar opnieuw Iginla besloot anders. Na een werkelijk schitterende combinatie met Matt Duchene en Mikhail Grigorenko besliste hij de wedstrijd: 3-2. Een balngrijke zege met het oog op de wildcard positie die de Avalanche bezitten. Voor Montreal lijkt het bereiken van de play offs een illusie te worden.

Calgary Flames-Minnesota Wild

Nadat onder interim coach John Torchetti de eerste wedstrijd met 2-5 werd gewonnen in Vancouver reisde de Wild vannacht af naar Calgary. Ook bij de Flames werd gewonnen en zo lijkt er een heus ‘Korbach-effect’ te hebben plaatsgevonden in Minnesota.

Het werd een leuke wedstrijd in Scotiabank Saddledome in Calgary, waar het altijd vol lijkt te zitten. Veel reden tot juichen hadden de Flames fans niet, want na 3:09 in de tweede periode stond het 0-3 voor de Wild, door treffers van Erik Haula, Jason Zucker (voor het eerst in vijftien wedstrijden) en Mikko Koivu. Goals van Derrick Engelland en David Jones bracht de spanning terug, maar Jason Pominville zette de stand van 2-4 op het bord. Met name de goal van Jones was curieus, want niet hij, maar Matt Dumba kopte (!) de puck in eigen goal. Toen Mikael Backlund na een perfecte powerplay combinatie de 3-4 maakte werd het spannend in Calgary, maar een empty net goal van Charlie Coyle gooide de wedstrijd in het slot. Een opsteker voor de Wild tijdens hun roadtrip in Canada. Morgen spelen ze in Edmonton voordat het zondag mag aantreden in hun stadiumseries game tegen Chicago. Met de huidige vorm kan dat wel eens een interessant potje worden!

Ook leuk om te lezen