Yankees verslaan Orioles na vlugge voorsprong

Door

New York Yankees pitcher Andy Burnett blijft ongeslagen in april. De Yank bleef even innings overeind door goed te pitchen. Derde honkman Alex Rodriguez sloeg drie spelers binnen met een home run tijdens een 7-4 overwinning tegen de Baltimore Orioles.

Tweede honkman Robinson Cano sloeg twee runs binnen met een double, eerste honkman Mark Teixeira sloeg twee hits en designated hitter Jorge Posada had een home run. Dat hielp de Yankees aan de top van de American League East samen met de Orioles.

Shortstop Derek Jeter had 2 hits, wat hem op de 32e plaats brengt op de lijst aller tijden, net naast Barry Bonds. Jeter heeft meer hits tegen de Orioles, 293, dan tegen eender wel ander team. Die twee hits deden hem deugd, want hij zat al een tijdje in een slechte periode.

De Yanks scoorden tweemaal drie runs in de eerste twee innings, en de Orioles konden maar toeslaan in de zevende inning. Zowel cather Matt Wieters als tweede honkman Brian Roberts sloegen twee runs binnen met een home run waardoor de score op 7-4 kwam. Na die hits mocht Burnett het veld verlaten. Alfonso Soriano en closer Mariano Rivera mochten de klus klaren. Het is al de vijfde save voor Rivera.

Orioles pitcher Chris Tillman liet vier opeenvolgende hits toe in de eerste inning en in totaal 6 runs in 1 2/3 innings. ,,Ik ben enorm ontgoocheld,” zei Tillman. ,,Ik kwam uit de bullpen en ik voelde me erg goed. Ik dacht dat het goed zat voor vandaag.”

Vanavond nemen de twee ploegen het terug tegen elkaar op in Yankee Stadium. Orioles pitcher Jake Arrieta (1-1) zal het opnemen tegen Phil Hughes (0-1).

Foto: mediaoutrage.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen