Seahawks verpletteren Vikings, Jets winnen battle van New York

Door

In de NFL staan er weer een groot aantal vroege wedstrijden op het programma. Het getouwtrek om de playoff plaatsen is in volle gang, zo gaan de Seattle Seahawks op bezoek bij de Minnesota Vikings, de Atlanta Falcons kruisen de degens met de Tampa Bay Buccaneers, en is er ook nog de battle van New York tussen de Giants en de Jets. Ook proberen de Arizona Cardinals hun greep op de NFC West te verstevigen en gaan de San Francisco 49’ers op bezoek bij de Chicago Bears, met in hun gelederen ex-defensive coördinator Vic Fangio.

Minnesota Vikings – Seattle Seahawks

De Vikings moeten teleurgesteld zijn in het resultaat van de Thursday Night game tussen de divisie rivalen Green Bay en Detroit, die door een Hail Mary werd beslist. Het rest de Vikings zich te richten op winst in de wedstrijd tegen de Seahawks. Seattle begint voortvarend, maar de Vikings veroorzaken gelijk een turnover en nemen over. De Vikes kunnen echter geen gebruik maken. Russell Wilson dirigeert de Seahawks daarna resoluut naar de endzone van Minnesota. Seattle leidt en bouwt de voorsprong verder uit, Wilson gebruikt zijn snelheid om in de endzone te geraken. De Seahawks mean business. Earl Thomas onderstreept dat door vlak voor rust een pass van Teddy Bridgewater te onderscheppen en Russell Wilson en Doug Baldwin doen de rest. Wilson gooit een touchdown pass op Baldwin en de Hawks gaan met een ruime voorsprong de rust in.

Minnesota kan absoluut geen vuist maken. De Seahawks gaan door met domineren en bouwen de voorsprong nog verder uit wanneer Wilson Fred Jackson vindt. Wilson vindt later Doug Baldwin opnieuw en de Seahawks vernederen de Vikings op eigen veld. Cordarrelle Patterson maakt de score wat dragelijker door een spectaculaire 101-yard kick return. De Seahawks weten echter van geen ophouden. Ze laten hun wurggreep niet los en vertrekken met een ruime overwinning.

Vikings 7, Seahawks 38

New York Giants – New York Jets

De burenruzie tussen de twee ploegen uit New York kent zijn eerste spectaculaire actie wanneer Dwayne Harris een punt 80 yards terugbrengt, met als eindbestemming de endzone van de Jets. Bilal Powell trekt de stand later gelijk. Odell Beckham Jr.. doet echter weer zijn spectaculaire kunstje en brengt de Giants weer aan de leiding. De Jets missen duidelijk ster cornerback Darrelle Revis, die zijn tweede wedstrijd uitzit vanwege een hersenschudding. De Giants gaan met een 20-10 voorsprong de rust in.

Met een lange drive die bijna tien minuten in beslag neemt proberen de G-Men de Jets op de knieën te brengen. Echter wordt er geen score aan toegevoegd, sterker nog, Eli Manning gooit op fourth down een onderschepping en de Jets hebben nog leven. De Jets geraken echter nog niet in de endzone, maar met een fieldgoal wordt het wel een one possession game. De eindfase is ongemeen spannend. Met nog dertig seconden te gaan naderen de Jets de endzone. Brandon Marshall vangt op karakteristieke wijze de TD pass van Ryan Fitzpatrick en de Jets hebben de stand met nog 27 seconden gelijkgetrokken. Overtime!

Met een lange drive proberen de Jets de G-Men te kraken, het leidt echter maar tot een fieldgoal. De Giants missen op het einde een fieldgoal en de Jets winnen de battle of New York, en houden hun playoff hopes levend.

Giants 20, Jets 23 OT

Tampa Bay Buccaneers – Atlanta Falcons

Zoals in de eerdere wedstrijden van de Bucs wordt opnieuw Doug Martin gebruikt als hamer om de muur van de Falcons te slechten. En dat lukt ook. Tampa Bay neemt snel de leiding tegen Atlanta, dat wanhopig probeert een wild card plaats te verdedigen. De Falcons gaan wel met de leiding de rust in door drie field goals van Shayne Graham.

De Falcons komen sterk de rust uit en bouwen met opnieuw een fieldgoal van Graham de voorsprong uit. Doug Martin brengt de Bucs echter op voorsprong met een sterke TD run. De Falcons slaan in het vierde kwart terug en pakken de leiding terug, In de spannende eindfase neemt Jameis Winston de Bucs op zijn schouders. Met een ijzersterke run brengt hij Tampa Bay in de redzone. Even later vindt Winston Mike Evans met een TD pass. Heeft Matty Ice nog een kunstje over? Helaas voor de Falcons is dat niet het geval en Tampa Bay wint thuis van Atlanta.

Buccaneers 23, Falcons 19

St. Louis Rams – Arizona Cardinals

Carson Palmer zet zijn sterke spel voort en gooit gelijk in de eerste aanval een touchdown pass. Arizona heeft onmiddellijk de duimschroeven bij de Rams aangedraaid. Nick Foles heeft zijn rentree gemaakt in de line-up van de Rams, maar de terugkeer is niet succesvol tot nu toe. Hij gooit een onderschepping en het lijkt een lange middag te worden voor St. Louis.

Todd Gurley wil echter van geen wijken weten. Met een lange run brengt hij de Rams in scoringspositie. De hatelijke nul wordt met een fieldgoal van het scorebord gepoetst. De Cards slaan snel terug. Met een touchdown pass van Palmer lopen de Cardinals weg bij de Rams. De Rams worden vakkundig op afstand gehouden en de Cardinals verlaten St. Louis met een ruime overwinning.

Rams 3, Cardinals 27

Chicago Bears – San Francisco 49’ers

De Bears laten er geen gras over groeien en scoren gelijk op de eerste aanval door middel van een Robby Gould fieldgoal. Diezelfde Gould verdubbelt de marge even later en de Niners vertonen tot nu toe niet veel tekens van leven. Dat verandert snel wanneer Jimmy Ward een dubieuze pass van Cutler onderschept en vrij de endzone in vliegt. Phil Dawson mist echter het extra punt. De Bears zijn niet van de leg, en Matt Forte rent de endzone in en brengt Chicago weer naast San Francisco. De Niners trekken met een lange drive de stand weer gelijk als Draughn de endzone in kan rennen. Het vermakelijke duel gaat met een gelijke stand de rust in.

Het blijft spannend op Soldier Field en pas in het vierde kwart is er weer een score te bewonderen. Op een paar minuten van het einde scoort Ka’Deem Carey met een rushing TD. Het is echter nog niet over. Blaine Gabbert trekt met een 44-yard TD run de stand gelijk. Bij de kickoff brengen de Bears de bal weer op de helft van de Niners, en dreigen het duel te beslissen. Robby Gould mist echter op twee seconden van het einde de beslissende field goal. Overtime!

In overtime beslist Blaine Gabbert het duel met een bom op Torrey Smith. De 49’ers ontsnappen en winnen de wedstrijd op miraculeuze manier.

Bears 20, 49’ers 26 OT

Ook leuk om te lezen