NHL 3-on-3: Trade Deadline Talk

Door

Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils

Het NHL seizoen draait op volle toeren. Bij SportAmerika houden wij je continu op de hoogte over alle interessante ontwikkelingen in de NHL. In deze rubriek reageren drie NHL-redacteuren op stellingen, vragen, geruchten of feiten. Deze week bespreken Ardin Azir (AA), Anne-Geert Pruim (AGP) en Jeroen Veenstra (JV) de door Bas Rotteveel gestelde vragen. Deze week is er vooral aandacht voor de aankomende Trade Deadline van 2 maart. Wat gaan de Penguins doen? Welke speler zal het meest worden nagejaagd vóór de deadline? Ook bespreken we de toekomst van de Ilya Bryzgalov in de NHL.

Maandag 2 maart is de NHL trade deadline. De Predators en Jets zijn al actief geweest op dat front. Welk team bovenin en welk team op het randje van play-offs verwachten jullie dat all-in gaat op de deadline?

Jeroen Veenstra (JV):
De Penguins worden al weken nog met een trade in verband gebracht en gezien de mindere vorm waarin de ploeg verkeerde, kan ik mij niet voorstellen dat zij stil blijven zitten. Ik verwacht een ruil voor Jaromir Jagr of een ruil met Carolina Hurricanes. Ook de Kings zie ik nog wel een move maken, zoals zij in 2012 met Jeff Carter en in 2014 met Marian Gaborik deden. Onderin verwacht ik vooral activiteit van Toronto Maple Leafs, al zullen zij her en der wel water bij de wijn moeten doen. Hun spelers dragen veelal dure contracten met zich mee en een trade van de Leafs ligt dan ook meermaals complex. Het meeste wordt algemeen verwacht van Arizona Coyotes, maar vaak zie je dat de ploeg waar je het meest van verwacht zich vrij koest houdt. Ik denk dat de Coyotes daar dit jaar het schoolvoorbeeld van zullen worden, een enkele trade nagelaten

Anne-Geert Pruim (AGP):
Ik verwacht dat we met de Kane-trade van de Winnipeg Jets naar de Buffalo Sabres de meest in het oog springende trade al wel hebben gezien. De Penguins zijn als vanouds het team dat de geruchtenmachine het hardst draaiende houdt. Joffrey Lupul en Jordan Staal werden al met ze in verband gebracht en ik zal zeker niet raar opkijken als de Penguins nog iets gaan ondernemen. Stiekem hoop ik dat Jaromir Jagr z’n NHL-cirkel in Pittsburgh rond zal maken. Sowieso lijkt hij me iemand die we uiteindelijk op de afgeronde trade-lijst terug zullen gaan zien. Ook in Boston en Toronto verwacht ik nog wel wat wisselingen binnen de selectie.

Ardin Azir (AA):
Ik verwacht dat niemand all-in zal gaan. De enige ware blockbuster heeft al plaatsgevonden toen Evander Kane onlangs Winnipeg verliet. Een gigantische trade zie je tegenwoordig sowieso niet meer zo heel vaak omdat de mega-contracten van spelers dit vaak bemoeilijken. Wel denk ik dat meerdere teams, zowel bovenin als op het randje van de play-offs, wellicht nog wel spelers zullen ruilen. Maar als ik er twee zou moeten kiezen waarvan ik een sterk vermoeden heb dat ze ook daadwerkelijk zullen traden, dan zijn dat Pittsburgh en Calgary.

Ook leuk om te lezen