Emotionele Bruins ondanks nederlaag zeker van play-offs

Door

Buffalo Sabres v Boston BruinsDe Boston Bruins speelden hun eerste wedstrijd na de bomaanslag van afgelopen maandag en leken lange tijd af te stevenen op een emotionele overwinning op de Buffalo Sabres. De bezoekers kwamen echter laat langszij en wonnen uiteindelijk na een shootout. In Pittsburgh wonnen de Penguins met 6-4 van de Montreal Canadiens waarmee zij voor het eerst in de historie de Canadezen op een season sweep trakteerden.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Boston eerden de aanwezigen in de TD Garden de slachtoffers van het drama bij de Boston Marathon. Dit gaf de wedstrijd natuurlijk extra lading en de Bruins wilden dan ook koste wat kost dit duel winnend afsluiten. “Dit was een van die wedstrijden die we echt graag wilden winnen. Niet alleen voor het team maar juist ook voor de stad,” aldus Bruins-aanvaller Patrice Bergeron.

De Bruins begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd en scoorden na ruim vijf minuten al de openingstreffer via een wrist shot van Daniel Paille. De bezoekers legden zich hier echter niet bij neer en vlak voor het einde van de eerste periode trok Thomas Vanek de stand weer gelijk.

Late gelijkmaker

In het tweede bedrijf nam de thuisploeg via een goal van Chris Kelly weer een voorsprong en dit leek ook de beslissing te zijn in het duel. Beide goalies hielden vervolgens hun doel lang schoon maar zo’n dertig seconden voor het eindsignaal kwamen de Sabres via een power play-goal van Cody Hodgson toch weer op gelijke hoogte. Er moest uiteindelijk een shootout aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen en daarin was Buffalo via een goal van Drew Stafford de sterkste.

Er viel na afloop van het duel toch wat te vieren in Boston, want het behaalde punt zorgde ervoor dat de Bruins nu zeker zijn van de play-offs. De Sabres zijn nog niet zo ver, maar doen met de twee punten wel goede zaken. Zij staan met hun derde overwinning op rij op de tiende plek, met slechts twee punten achterstand op de nummer acht, de New York Rangers. Daarbij dient wel te worden opgemerkt dat de ploeg uit Buffalo twee wedstrijden meer speelde.

Penguins winnen weer

De Penguins waren gisteren in eigen huis met 6-4 te sterk voor de Montreal Canadiens en hebben daardoor alweer een winning streak te pakken van vijf wedstrijden. Een knappe prestatie, zeker als je nagaat dat de ploeg het de laatste wedstrijden moet doen zonder sterkhouders als Sidney Crosby, Evgeni Malkin, James Neal en Paul Martin.

De voor de trade line aangetrokken spelers bewijzen echter hun waarde, want tegen de Canadezen waren zowel Brenden Morrow (2), Douglas Murray (zijn eerste goal sinds 9 december 2010) als Jarome Iginla trefzeker. Door deze overwinning zijn de Pens weer een stap dichter bij het veiligstellen van de eerste plek in de Eastern Conference, terwijl de Canadiens hun koppositie in de divisie moesten afstaan aan de Bruins.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen