Blue Jackets naar plek acht, Red Wings zakken weg

Columbus Blue Jackets v Anaheim DucksVoorafgaand aan dit seizoen leken de Columbus Blue Jackets veroordeeld te zijn tot de onderste regionen van de Western Conference. Niets is echter minder waar, want de ploeg doet nog volop mee op de play-offtickets. Door de overwinning van gisteren stijgt Columbus zelfs naar de achtste positie. Dit gaat ten koste van de Detroit Red Wings, die dankzij de nederlaag tegen de Calgary Flames naar de negende plaats zakken.

De Blue Jackets verrassen dit seizoen vriend en vijand, want zonder sterspeler Rick Nash lukt het de ploeg ineens wel om een contender te zijn. Dit bewezen ze gisteren eens te meer door in Anaheim de nummer twee uit de conference te verslaan. Hierdoor lukte het de Ducks wederom niet om hun plek bij de beste acht al veilig te stellen.

De thuisploeg kwam in de eerste periode nog wel op voorsprong, maar deze werd laat in het tweede bedrijf ongedaan gemaakt. Ook in de derde periode ging de strijd gelijk op en kon geen van de twee teams afstand nemen. Zowel de Ducks als de Blue Jackets wisten nog een keer te scoren, waardoor er dus een verlenging aan te pas moest komen. Na ruim twee minuten was het hierin Fedor Tyutin die zijn ploeg de overwinning en dus twee belangrijke punten bezorgde.

Red Wings onderuit

Voor het eerst in jaren moeten de Red Wings tot de laatste wedstrijd vechten voor een plek in de play-offs. In deze strijd bewees de ploeg zichzelf een slechte dienst door met 3-2 te verliezen van de Flames. De bezoekers hadden een groot overwicht maar goalie Miikka Kiprusoff bleek een te grote sta-in-de-weg, want van de 38 schoten die hij op zich afgevuurd zag worden, had hij op slechts twee geen antwoord.

Aan de andere kant kende Jimmy Howard een minder goede dag, want hij zag er bij twee doelpunten van de thuisploeg (allebei van de stick van Steve Begin) niet goed uit. Hierdoor kwamen de Flames halverwege de slotperiode op een 3-1 voorsprong en een laat doelpunt van Johan Franzen mocht de bezoekers niet meer baten.