NHL play-offs: Bruins en Blues openen met winst

Door

Het gaat nu snel in de NHL. De eerste ronde ligt nog maar net achter ons en de tweede ronde is alweer van start gegaan. In beide Conferences zijn de halve finales begonnen en acht teams maken dus nog kans op de Stanley Cup. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingenDE HEADLINES

Na hun gewonnen zevende wedstrijd tegen de Maple Leafs kregen de Boston Bruins precies één dag rust om zich voor te bereiden op hun volgende tegenstander. De Columbus Blue Jackets daarentegen konden, na de sweep tegen de Lightning, op hun gemak wachten op het begin van de tweede ronde. Toch was het de Bruins niet aan te zien dat ze net een lange serie achter de kiezen hadden. Halverwege de eerste periode gaf Columbus de puck weg en Noel Acciari, met een shorthanded goal, liet hen daarvoor boeten. Daarna kwam er een fase waarin de Blue Jackets de bovenliggende partij waren, maar pas in de derde periode kwam de ploeg tot scoren. In 13 seconden werd een 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-2 voorsprong. De Bruins legden zich daar niet bij neer en dwongen dankzij Charlie Coyle OT af. Diezelfde Coyle werd in OT de held van de avond: 3-2.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 1-0

Een serie tussen een uitgeruste ploeg en een team dat een lange serie achter de rug heeft. In Game 1 van deze halve finale bleek wedstrijdritme helemaal niet zo gek. Met 37-22 was Boston de baas op de shot clock en met name in de openingsfase leken de Blue Jackets zoekende. Toch zal het de Bruins ook zijn opgevallen dat Columbus niet voor niets in de tweede ronde staat. Ze hadden hun handen vol aan het gezelschap van John Tortorella en het zal bepaald geen walk-over worden voor de favoriete Bruins. Daarbij lukte Columbus iets wat Toronto totaal niet lukte in de eerste ronde. De Blue Jackets kregen grip op de dodelijke powerplay van Boston (0-for-4). De serie gaat zondag (02.00 uur CET) verder met Game 2. Ook deze wordt gespeeld in Boston.DE HEADLINES

Een serie tussen twee teams die zes wedstrijden nodig hadden om de tweede ronde te bereiken. Een serie ook tussen twee ploegen die leunen op een goede goalie. Toch ging het juist bij de goalie mis voor de Dallas Stars. Ben Bishop is de laatste maanden lights out, maar had de 1-0 van Robby Fabri echt moeten pakken. De Stars probeerden vervolgens de fout van hun doelman goed te maken en kregen in de tweede periode de beloning. Een knappe aanval eindigde op de stick van Jason Spezza die de gelijkmaker scoorde. Vladimir Tarasenko liet zien dat je hem echt in de gaten moet houden op de powerplay. Voor de derde keer dit postseason scoorde de Rus met een man meer. Ook de 3-1 kwam van zijn stick. Blues-goalie Jordan Binnington kwam in de slotfase onder vuur te liggen, maar verder dan de 3-2 van Jamie Benn kwam Dallas niet.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: St. Louis leidt 1-0

Voor beide teams is het toch wel een verrassing dat ze in de tweede ronde staan. Dallas rekende af met het favoriete Nashville en St. Louis verbaast dit kalenderjaar vriend en vijand met een indrukwekkende opmars. Die opmars werd de Jets te veel in de eerste ronde. De Stars werden aanvankelijk in de steek gelaten door Ben Bishop en dat kreeg de goalie later in de wedstrijd ook te horen van het publiek in St. Louis. De sluitpost zal zich zaterdag (21.00 uur CET) willen revancheren voor zijn blunder. Dallas zal ook voorzichtig te werk moeten gaan, want ze zijn er inmiddels achter dat Vladimir Tarasenko elke kans op de PP aangrijpt. St. Louis zal zich vooral concentreren op de lijn van Benn, Seguin en Radulov. In Game 1 werd deze lijn aardig in toom gehouden.

Cover Photo: Winslow Townson/AP Photo

Ook leuk om te lezen