VIDEO: De NHL Greatest Hits

Door

Toronto Maple Leafs v Winnipeg Jets

Natuurlijk is de NHL geen band. Maar entertainment is het wel. Daarom maken wij bij SportAmerika een Greatest Hits van de NHL. En dan niet een best-of verzameling van twintig of dertig jaar. Er gebeuren genoeg mooie dingen om slechts naar één week te kijken!

Greatest Hit
Elk Greatest Hit album heeft een absolute knaller, dé greatest hit. Zeg maar een Bohemian Rhapsody of Nothing else matters. Deze week is dat de goal van Mikkel Boedker.

In de wedstrijd tussen de Arizona Coyotes en de Winnipeg Jets ( oude Jets vs nieuwe Jets) liet de Deen iedereen zijn hielen zien. Waaronder All-Star verdediger Dustin Byfuglien. Na in zijn eigen zone de aanval van de Jets te hebben onderbroken, gaat hij er als een haas vandoor. Een paar tellen later….4-1!

Wil je nog een mooie goal zien? Kijk eens naar de goal van McDavid in NHL Draftwatch!

Greatest Hitter
Sommige greatest hits zijn heerlijke luisterliedjes. En bij sommige moet het volume vol open. De componist van de hardste hit is deze week Dustin Byfuglien. De Jets-verdediger is als een neushoorn tegen een Landrover Defender. En dat weten ze nu ook in Californië.

Zowel de Los Angeles Kings als de Anaheim Ducks kwamen hard in aanraking met Byfuglien.
Op zaterdag troffen Byfuglien en de Jets de titelverdedigers uit L.A. De Jets verlieten Los Angeles na shootouts met de twee punten. Maar niet voordat Byfuglien zijn brute kracht tentoonspreidde.

Een dag later was de ontmoeting met de Anaheim Ducks. Na de hit op Beauchemin wil Ryan Getzlaf revanche nemen op de verdediger van de Jets. Hierdoor leverde de hit van Byfuglien ook nog eens een powerplay op voor de Jets.

Greatest Save
Een mooie inleiding met referentie naar muziek kan hier niet gemaakt worden. Maar het principe is duidelijk. Wat was de beste save van de week? Maar waarom kiezen? Deze twee onwaarschijnlijke reddingen leken allebei zekere goals. Maar daar dachten Jonathan Quick en Michael Neuvirth dus anders over.

Als een aanvaller de goal al viert en de goal horn gaat, is het toch wel een goal? Nou niet in dit geval. Door Michael Neuvirth moet de goal horn-bediende snel zijn knop weer los laten.

De wedstrijd van zaterdag tussen de Jets en Kings moest in shootouts beslist worden. Quick moest in de shootout zijn ploeg in de race houden. De schijnbeweging van Mathieu Perreault brengt Quick uit positie. Maar Quick geeft niet op…

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wil Rotteveel 7 jaar ago

    Heel mooi samengesteld Bas.
    Ik kijk uit naar de verslagen van deze week van je bezoek aan 3 wedstrijden van de Canucks.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen