NHL Draftwatch: Sabres helemaal terug in strijd om McDavid

Door

at the Prudential Center on January 6, 2015 in Newark, New Jersey.

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Vorige week benoemden wij hier al de vrije val van Buffalo Sabres onderin de ranglijst. Afgelopen week bleven de Sabres hiermee doorgaan en mede daardoor doen de Sabres weer volop mee in de strijd om de first overall pick. New Jersey Devils (1-4), Carolina Hurricanes (2-5) en Tampa Bay Lightning (1-2) ontvingen de Sabres, maar hadden weinig moeite om de ploeg van Ted Nolan te verschalken.

Carolina Hurricanes staat door de overwinning op Buffalo Sabres inmiddels al boven de Sabres. Beide ploegen hebben evenveel punten. Enkel Edmonton Oilers staat nog onder de Sabres. Zij kwamen echter wel dichterbij de concurrentie door een 2-5 overwinning tegen Chicago Blackhawks.

Flop 5 12-01

Minnesota Wild zal geen rol van betekenis gaan spelen in de strijd om de first overall pick, maar die franchise moet zich zo langzamerhand af gaan vragen of zij nog volop voor een plek in de play-offs willen gaan. De ploeg van Mike Yeo laat het de laatste weken afweten en dat leidde er al toe dat Yeo uit zijn vel sprong op de trainingen. Defensief laat de ploeg te veel steken vallen en de directie zal zich moeten gaan beraden of zij daar op korte termijn, of aankomende zomer een oplossing in gaat zien te vinden. In de zeer sterke Central Division lijkt een plek in de play-offs inmiddels ver weg. De afgelopen drie wedstrijden werden verloren.

Ook leuk om te lezen