NHL play-offs: effectieve Blues leggen beslag op eerste Cup

Door

Na de allesbeslissende Game 7 zit het slopende seizoen er voor de NHL-spelers eindelijk op. De St. Louis Blues kwamen een belabberde seizoensstart geweldig te boven en bleken in de tweede seizoenshelft én de play-offs uiteindelijk de beste. In St. Louis moesten ze daar maar liefst 52 jaar op wachten. In het off-season melden wij van SportAmerika ons natuurlijk als er nieuws is, maar eerst kijken we terug op die laatste wedstrijd van het seizoen.DE HEADLINES

Game 7. De winnaar krijgt die prachtige Stanley Cup en de eeuwige roem. Voor de verliezer is er geen herkansing en rest er slechts de hoop om ooit nog weer zo dichtbij te komen. Voor eigen publiek speelden de Boston Bruins een goede eerste periode. De cijfers op de shot clock gaven na 20 minuten 12-4 aan in het voordeel van de thuisploeg. Die cijfers vertelden veel, maar lang niet het hele verhaal. De St. Louis Blues waren namelijk dodelijk effectief en kwamen dankzij Ryan O’Reilly en Alex Pietrangelo, die ook al bij de eerste treffer betrokken was, op voorsprong. De Bruins moesten jagen op de aansluiting, maar liepen zich keer op keer stuk op Jordan Binnington. De goalie hield de Blues op de been, maar werd ook geholpen door zijn verdedigers.

Nadat er ook in de tweede periode niet gescoord werd, verdween langzaam maar zeker het geloof bij de Bruins. De 3-0 van Brayden Schenn halverwege de derde was de knock-out. In St. Louis begonnen de fans in het Enterprise Center en Busch Stadium al voorzichtig een feestje te vieren, maar ze mochten eerst de 0-4 van Zach Sanford nog begroeten. Voor de winger was het z’n eerste in de play-offs. De teruggekeerde Matt Grzelcyk nam de laatste goal van dit seizoen voor zijn rekening, maar voor de verslagen Bruins was de 1-4 niet meer dan een eretreffer. De titel is voor de Blues en daar zal niemand in december rekening mee gehouden hebben.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

EINDSTAND: St. Louis wint 4-3

De slechtste ploeg in december blijkt de beste ploeg in juni. Craig Berube nam het stokje over van Mike Yeo en maakte van deze St. Louis Blues een vechtmachine, die ook nog akelig goed kan ijshockeyen. Zijn beste beslissing heet Jordan Binnington. De rookie hielp de Blues het postseason in en bleef in de play-offs ijzig kalm. In Game 7 was hij de beste speler van St. Louis en hield hij zijn ploeg met name in de eerste periode op de been. De meeste spelers liggen nog wel even vast, dus het is niet het laatste wat we van deze Blues hebben gehoord.

In Boston zijn de druiven zuur. Zij dachten, na de uitschakeling van Tampa Bay, een goede kans te maken, maar Binnington en de Blues stonden succes in de weg. Volgend seizoen krijgen deze Bruins een nieuwe kans, maar dat zal voor velen ook de laatste kans zijn in het shirt van Boston. Veel contracten, met name van de blueliners, lopen in 2020 af en aanvallende sterkhouders als Brad Marchand en Patrice Bergeron worden er niet jonger op.

Cover Photo: Paul Sancya/AP Photo

Ook leuk om te lezen