Capitals ware ‘angstgegner’ Penguins

Door

De Washington Capitals kunnen met recht de ‘angstgegner’ van de Pittsburgh Penguins worden genoemd. Sinds de glorieuze overwinning in de play-offs van 2009, het jaar waarin de Penguins uiteindelijk de Stanley Cup wonnen, hadden de mannen van coach Dan Bylsma negen van de elf wedstrijden verloren.

En ook maandagavond werd er van de Capitals verloren, al was het dit keer slechts met het kleinst mogelijke verschil; 0-1.

De beslissing viel laat in de tweede periode toen, wie anders dan, Alex Ovechkin de trekker overhaalde en een snoeihard slap shot losliet waarop Pittsburgh-goalie Marc-Andre Fleury volstrekt kansloos was.

Dit was ook het enige moment dat een van de twee keepers geen antwoord had op de schoten van de tegenpartij. Voor de rest domineerden zij de wedstrijd met hun uitstekende keeperswerk. Zo wist Fleury in totaal drieëntwintig reddingen te verrichten en keerde Michal Neuvirth alle negenendertig schoten die hij op zich af zag komen.

De Penguins beginnen de afwezigheid van hun steraanvallers Sidney Crosby en Evgeni Malkin nu echt te voelen.

Van de laatste acht wedstrijden gingen er namelijk zes verloren.

Gezien het aantal schoten maandagavond ligt het probleem niet bij het creëren van kansen maar eerder bij het afmaken.

Dat is dus ook de reden dat Pittsburgh de spelersmarkt is opgegaan. De club heeft zich inmiddels weten te versterken met de veel scorende left winger James Neal van de Dallas Stars. In de trade die defenseman Alex Goligoski naar Dallas bracht, kwam ook defenseman Matt Niskanen naar Pittsburgh.

Op dit moment heeft de slechte reeks van de Penguins nog geen directe gevolgen, aangezien ze nog redelijk stevig op de vierde plaats in de Eastern Conference staan met drie punten voorsprong op hun directe achtervolgers, de Washington Capitals, en zeventien punten op de als negende geplaatste Buffalo Sabres.

De play-offtickets van beide teams zijn dus nog lang niet in gevaar.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Penguins en de Capitals:

Foto: hirdage.com

Ook leuk om te lezen