Sabres behalen belangrijke overwinning

In de thuiswedstrijd tegen de Florida Panthers hebben de Buffalo Sabres een belangrijke stap gezet in de strijd om een play-offplek. Na hun dramatisch verlies in overtime tegen de Nashville Predators van afgelopen zondag, toen de Sabres een 3-1 voorsprong in de derde periode weggaven, was eenzelfde voorsprong vrijdag wel genoeg voor de mannen van coach Lindy Ruff. Uiteindelijk zegevierden de Sabres met 4-2.

Buffalo begon goed aan de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Florida. Na ruim een minuut kwam de rebound na een afstandsschot van Andrej Sekara uiteindelijk terecht bij Jason Pominville die geen moeite had om de puck in het lege doel te schuiven.

Drie minuten laten stond de gelijkmaker echter alweer op het scorebord. Sergei Samsonov profiteerde optimaal van matig uitverdedigen aan de kant van Buffalo en passeerde met zijn backhand Sabres-goalie Ryan Miller.

Dit was pas het eerste doelpunt van de Panthers nadat ploeg in de twee voorgaande wedstrijden niet tot scoren kwam. Het was echter een kleine pleister op de wonde, want een overwinning leverde het niet op.

In de tweede periode kwam Buffalo namelijk weer op voorsprong via een doelpunt van Drew Stafford en deze keer werd de voorsprong niet meer afgegeven.

Sterker nog, in de derde periode stelden de Sabres de overwinning helemaal veilig, want Jordan Leopold en wederom Drew Stafford breidden de voorsprong van de thuisploeg verder uit naar 4-1. Drie seconden voor het einde van de wedstrijd scoorde Evgeny Dadonov nog voor de bezoekers, maar dit doelpunt was slechts voor de statistieken.

Door de overwinning behoudt Buffalo de achtste plek met een voorsprong van drie punten op naaste concurrent de Carolina Hurricanes, die vrijdag overigens met 3-4 te sterk waren voor de Tampa Bay Lightning.

Voor de Florida zit de competitie er in feite op, want door de nederlaag kan de ploeg van coach Peter DeBoer zich officieel niet meer plaatsen voor de play-offs.