NHL Standings update: Islanders en Canadiens op stoom

Door

Colorado Avalanche v New York Islanders

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Omdat het hier om een nieuwe rubriek gaat, even een korte uitleg over de insteek er van. Per divisie wordt de stand van vandaag vergeleken met de stand van een week geleden. Bewust wordt voor de divisiestanden gekozen, omdat deze voor de plaatsing voor de play-offs in beginsel het meest belangrijk zijn.

Metropolitan Division

stand 08-11 metro

De best presterende ploeg van de Metropolitan Division was afgelopen week New York Islanders. De ploeg van Jack Capuano speelde drie wedstrijden en won alle drie de wedstrijden. Met name de 0-6 overwinning tegen Colorado Avalanche was indrukwekkend. Defensief lijken de Islanders er ook steeds beter op te staan. In de 10 wedstrijden die de Islanders in oktober speelden, kregen zij slechts één keer minder dan drie tegendoelpunten te verwerken. In de afgelopen week hoefden de goalies van de Islanders slechts vier goals toe te staan. De Islanders stonden tweede en bleven tweede, mede omdat koploper Pittsburgh Penguins in haar drie wedstrijden ook slechts één keer onderuit ging. Die nederlaag werd geleden tegen New York Rangers, dat desondanks slechts drie punten haalde uit vier wedstrijden. Daarmee verloor de ploeg van Alain Vigneault terrein ten opzichte van New Jersey Devils en Washington Capitals.

stand 15-11 metro

Columbus Blue Jackets boekte gisteren een 4-3 zege in Philadelphia en voorkwam daarmee een puntloze week. Beide ploegen behaalden slechts twee punten in de afgelopen zeven dagen en zijn daarmee de minst scorende ploegen van de week, al speelden de Flyers ook slechts twee wedstrijden.

HOT: New York Islanders, Pittsburgh Penguins
NOT: Columbus Blue Jackets, Philadelphia Flyers

Ook leuk om te lezen