Coyotes verslaan ook Canucks

Door

Vancouver Canucks v Phoenix CoyotesDe Phoenix Coyotes blijven maar winnen. Vannacht werden de Vancouver Canucks thuis met 3-2 verslagen na Shoot-outs. Dit betekende alweer de vijfde zege op rij voor de ploeg uit Arizona. Antoine Vermette was de gevierde man, hij wist in de zesde ronde van de shoot-out, Canucks goalie Luongo te verschalken.

De Coyotes begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen dan ook al snel op voorsprong via een goal van Radim Vrbata. Maar de Canucks kwamen sterk terug in de tweede periode via goals van Dan Hamhuis en Ryan Kesler (PPG). Die voorsprong konden ze niet vasthouden en voor het einde van de tweede periode stond de stand weer gelijk door een treffer van Shane Doan. In de resterende vijfentwintig minuten werd er niet meer gescoord, zodat een shoot-out de beslissing moest brengen.

In die shoot-out wisten Vrbata en Burrows in de tweede ronde te scoren. Maar de beslissing viel pas in de zesde ronde toen Vermette scoorde tegen Roberto Luongo, en in de gelijkmakende beurt Henrik Sedin faalde.
De Phoenix Coyotes staan nu derde in de Pacific Divison met 11-3-2. De Canucks hebben twee punten minder en staan op plaats vier.

Overige uitslagen NHL:

Dallas 3 – 2 Boston
NY Islanders 2 – 6 Washington
Ottawa 4 – 1 Columbus
St. Louis 3 – 2 Montréal
Edmonton 4 – 3 Florida
Philadelphia 1 – 2 Carolina
Calgary 1 – 5 Minnesota
Buffalo 5 – 4 San José

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen