NHL Free Agency: een top tien free agents

Door

Milan Lucic

Om 18:00 precies wordt NHL Free Agency geopend! Jaarlijks een bal voor opmerkelijke, (veel te) duurbetaalde contracten aan middelmatige spelers. Ook dit jaar zijn er weer vele free agents beschikbaar die de markt gaan testen om te kijken wat ze waard zijn. Rowdy van Grieken en Jeroen Veenstra stelden een top tien samen. In de lijst staan geen goalies. James Reimer is de vetste vis die een club op zoek naar een goalie nog kan vangen, maar de kans dat hij ergens eerste doelman zal worden is zeer gering.

1. Milan Lucic (LW, Kings)

Als de term ‘power forward’ ooit in een woordenboek terecht zou komen, zou Milan Lucic als voorbeeld in de beschrijving staan. Zijn lengte en zijn gewicht aan spiermassa is pure intimidatie voor tegenstanders. Hij is niet de snelste speler, maar zijn fysieke speelstijl en zijn aanvallend inzicht maken hem een zeer gewilde speler onder teams. Topfavoriet voor het contracteren van de voormalig Los Angeles King is Edmonton, waar zijn voormalige GM Peter Chiarelli de scepter zwaait. Lucic speelde tot en met 2015 voor Chiarelli in Boston. Zij zijn na de trade van Taylor Hall min of meer verplicht om Lucic te contracteren.

2. Loui Eriksson (RW, Bruins)

Loui Eriksson was jarenlang een veel bekritiseerde speler in Boston, omdat hij de belangrijkste speler was die Boston ontving in ruil voor Tyler Seguin in 2014. Hij kon Bruins-fans nooit Seguin doen vergeten, maar vorig seizoen wist hij 30 keer het net te vinden en als 30-jarige is hij nog lang niet aan het slijten. Vele teams hebben interesse getoond in de Zweed. Vancouver is een van de gedadigden.

Ook leuk om te lezen