Penguins center Malkin zes maanden uit de roulatie

Door

Eerder berichtten we jullie al dat de Pittsburgh Penguins op zijn zachtst gezegd wat offensieve problemen hebben vanwege blessures. Zo heeft captain Sidney Crosby al veertien wedstrijden vanaf de zijlijn moeten toekijken en is het nog steeds niet zeker wanneer hij zijn rentree kan maken.

Daarnaast viel Evgeni Malkin afgelopen vrijdag uit met een ernstige knieblessure en kon dinsdag ook Chris Kunitz aan de lijst van geblesseerden worden toegevoegd. De blessure van Kunitz is op het eerste oog echter niet heel ernstig en de verwachting is dan ook dat hij binnenkort wel weer op het ijs zal staan.

De blessure van Malkin daarentegen is een stuk serieuzer en de Penguins waren al bang dat ze hun sterspeler voor de rest van het seizoen en de eventuele play-offs kwijt zouden zijn. Deze angst was gegrond want gisteren werd bevestigd dat Malkin vandaag geopereerd moet worden aan twee gescheurde kniebanden. Het herstel na deze operatie wordt geschat op zes maanden, waardoor hij dus pas weer bij het trainingskamp voor komend seizoen bij de groep kan aansluiten.

Dat dit een groot verlies is voor de offensieve capaciteiten van de Penguins, spreekt voor zich. De 24-jarige center scoorde namelijk al vijftien goals in drieënveertig wedstrijden dit seizoen en was daarnaast ook nog eens verantwoordelijk voor tweeëntwintig assists.

De Penguins hebben al gereageerd op de offensieve problemen door twee spelers op te roepen vanuit de American Hockey League, maar zij kunnen het langdurige gemis van de twee sterspelers waarschijnlijk niet geheel opvangen. Met de ontknoping van de reguliere competitie in zicht is het dus te hopen voor de Penguins dat Crosby weer snel kan aansluiten bij de groep of dat zij nog voor de naderende trade deadline versterkingen kunnen halen.

Foto: 0.tqn.com

Ook leuk om te lezen