Sharks winnen alsnog na bizarre slotfase

Dallas Stars v San Jose Sharks

De San Jose Sharks hebben in eigen huis een 4-5 zege behaald tegen de Colorado Avalanche. De wedstrijd kende in de slotfase een bizarre wending. Met nog twee minuten te spelen stond een voorsprong van 2-3 voor de Sharks op het scorebord, maar de Sharks mochten uiteindelijk blij zijn dat zij na shootout alsnog tot winnaar gekroond mochten worden.

Colorado had tot twee keer toe een voorsprong genomen, maar de Sharks vochten zich mede dankzij twee powerplay goals terug naar een 2-3 voorsprong. In de laatste twee minuten gaven zij echter twee goals weg binnen twaalf seconden. Erik Johnson bracht beide ploegen met doelman Varlamov op de bank op gelijke hoogte en John Mitchell bracht de Avalanche zelfs brutaal op voorsprong met nog anderhalve minuut speeltijd.

Dat was echter nog niet het einde, want ook de Sharks kwamen weer terug met hun doelman op de bank. Joe Pavelski zette zijn ploeg met nog 20 seconden op de klok weer naast Colorado. Een shootout moest de beslissing brengen en hierin bleken de Sharks de sterkste. Logan Couture en Patrick Marleau scoorden, terwijl Antti Niemi zijn doel schoon hield. Beide ploegen staan nu op een derde plaats in hun divisie.