NHL Draftwatch: Sabres helemaal terug in strijd om McDavid

Door

Team Slovakia v Team Sweden

De prospects

Team Canada won vorige week het WK U20 en in de finale was het wederom Connor McDavid die belangrijk was voor zijn ploeg. Ondanks dat hij een jaar jonger is als veel van zijn medespelers, werd hij met 11 punten topscorer van het toernooi, samen met teamgenoten Sam Reinhart en Nic Petan. De strijd om wie first overall gekozen zou worden is nooit echt spannend geweest, maar lijkt dat na dit toernooi ook niet meer te gaan worden.

Eenmaal terug bij de Erie Otters deed McDavid hetzelfde als waar hij voor zijn blessure mee geëindigd was: indruk maken op scouts.

Denis Godla

Een andere zeer opvallende verschijning van het WK U20 was doelman Denis Godla. De Slowaakse doelman maakte indruk met vele reddingen voor Slowakije, dat verrassend het brons pakte ten koste van Zweden. Het was de eerste medaille op het hoogste niveau voor Slowakije sinds de bronzen medaille op het WK van 1999. Godla maakte het hele toernooi veel indruk en werd gekozen tot tournament MVP. Na de 5-1 nederlaag tegen Canada stond het publiek in Toronto op de banken voor Godla, die tot hun verbazing niet tot MVP in die wedstrijd voor Slowakije werd gekozen.

Dit was één van de saves die Godla tijdens die wedstrijd maakte.

Het is bijna verbazingwekkend dat Godla, die nu nog speelt voor HC Slovan Bratislava in de KHL, vorig jaar nog niet is gedraft. Toen stond hij al op de lijst genomineerden om gedraft te worden, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat iedereen hem na dit toernooi nog een jaar laat lopen. Godla was de enige doelman die op dit toernooi meer dan 200 schoten op zich gericht zag worden, maar hield daar wel een save percentage van 92,56% aan over. Ter vergelijking; Zach Fucale (Team Canada) noteerde het beste save percentage op dit toernooi, maar hij werd ook slechts 99 keer getest.

Ook leuk om te lezen