NHL Draftwatch: Sabres helemaal terug in strijd om McDavid

Door

NHL Draft 2018: Matthias Emilio Pettersen

Bij wijze van bonus nog een kijkje naar de Noor Mathias Emilio Pettersen. Pettersen moet nog even wachten voor hij gedraft kan worden, maar maakt ondertussen grote indruk in diverse jeugdcompetities. Vorig seizoen maakte hij als 13-jarige 71 punten in 20 wedstrijden voor Lorenskog U16 in Noorwegen. Dit jaar speelt Pettersen in de USPHL voor spelers tot zestien jaar en ook daar loopt hij nu op een zeer respectabel schema van een punt per wedstrijd. Pettersen heeft zichzelf voor het seizoen 2018-2019 al verbonden aan de Universiteit van Denver.

Oranje boven!

Charlottetown Islanders verloor deze week twee keer met 4-3 na shootout. In het eerste duel tegen Blainville-Boisbriand Armada leverde Sprong wel een assist in reguliere speeltijd (een plaatje!), maar miste in de shootout als tweede schutter. Tegen Gatineau Olympiques noteerde Sprong wederom een assist. In de vierde ronde van de shootout had Sprong de wedstrijd op zijn stick, maar hij kon zijn ploeg helaas niet aan de overwinning helpen.

Komende week staan er drie uitduels op het programma, namelijk tegen Sherbrooke Phoenix, Victoriaville Tigres en Quebec Remparts.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen