Senators verslaan Canadiens

Door

Ottawa Senators v Montreal Canadiens - Game One

Met name door een uitstekende derde periode hebben de Ottawa Senators hun eerste wedstrijd tegen Montreal Canadiens met 4-2 gewonnen. Na de tweede periode stond Montreal nog met 2-1 voor.

Ottawa eindigde tijdens het reguliere seizoen zevende in de Eastern Conference, waar Montreal tweede werd. Montreal was in eigen Bell Centre vooraf dus de favoriet, maar het moest toezien hoe Ottawa goalie Craig Anderson met 48 saves de wedstrijd van zijn leven speelde. ‘Ik geef mijn team een kans om te winnen. Dat is mijn werk. Dat is het werk van iedere goalie.’ was het nuchtere commentaar van de goaltender. Aan de andere kant kreeg goalie Carey Price minimaal twee goals tegen die houdbaar leken. In de tweede periode lag het spel nog een tijd stil omdat Canadiens center Lars Eller akelig tegen het ijs werd geklapt door Senators verdediger Eric Gryba. Eller is naar het ziekenhuis vervoerd en zou een hersenschudding hebben en enkele tanden missen. Gryba zal zich vandaag bij de NHL moeten melden en mag vrezen voor een schorsing.

Eller hit

New York Rangers verloor z’n eerste wedstrijd in en tegen Washington met 3-1 van de Capitals. De Rangers namen in de eerste periode de leiding, maar gaven het in de tweede periode volledig uit handen. In die periode scoorden de Capitals drie maal. In de derde periode vielen geen goals meer. New York had meer schoten (36-30) dan Capitals en mag zich daar voor de komende wedstrijd aan vastklampen. Zaterdag staat de tweede confrontatie op het programma, ook dan in Washington.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen