Penguins verzekeren tweede ronde in overtime

Pittsburgh Penguins v New York Islanders - Game Four
In overtime wisten de Pittsburgh Penguins gisteren een serie-beslissende overwinning te behalen ten opzichte van de New York Islanders. Het doorslaggevende doelpunt werd gemaakt door Brooks Orpik, Defenseman van de Pens. Orpik scoorde, voor de statistiek-liefhebbers, 106 games geleden voor het allerlaatst. Zonder twijfel kiest de Pittsburgh-speler een goed moment uit om zijn allereerste seizoen-score op het bord te noteren. Hij brengt de Penguins wederom een stap dichterbij de Stanley Cup…

De score van Orpik zorgde voor 4-3 in het voordeel van Pittsburgh, en het was bovendien de eerste keer in de avond dat de Penguins daadwerkelijk op voorsprong kwamen. De Islanders kwamen maar liefst drie keer op voorsprong, om elke keer door de Penguins weer tot een gelijke stand gedwongen te worden. Ongeveer vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Evgeni Malkin die de 3-3 maakte, en daarmee de overtime verzekerde. Na bijna acht overtime-minuten is het dan Brooks Orpik die op assist van Kennedy en Malkin de Penguins een plaats in de volgende ronde verzekerd. Voor de Islanders is het hiermee einde verhaal.