Senators pakken vierde zege op rij

Ottawa Senators v Montreal Canadiens

De Ottawa Senators hadden lange tijd moeite om een reeks van overwinningen neer te zetten, maar de Canadese ploeg is nu bezig aan een sterke serie. Tegen de Montreal Canadiens werd met een 4-3 zege alweer de vierde zege op een rij behaald. Clarke MacArthur was in overtime de matchwinner.

Al vroeg in de wedstrijd namen de Senators een voorsprong. Colin Greening, Mark Stone en Erik Condra vonden allen het net namens de bezoekers, die wel een tegendoelpunt van Daniel Briere moesten slikken voor een 3-1 tussenstand.

In de derde periode leken de Senators die marge alsnog te gaan verspelen. Opnieuw Briere maakte de aansluitingstreffer voor de Canadiens na twee minuten spelen en Brian Gionta bracht zijn ploeg drie minuten later weer op gelijke hoogte. Een late penalty in de derde periode deed de Canadiens echter de das om in overtime.

Met P.K. Subban op de strafbank kregen de Senators een 4 tegen 3 powerplay mogelijkheid. Clarke MacArthur benutte die ruimte optimaal en liet Carey Price kansloos op een hard, laag schot.

De Senators wisten tussen 9 november en 28 december nooit twee keer op een rij te winnen, maar lijken nu met de vierde zege op een rij afgerekend te hebben met die kwaal. De Canadiens, nummer 3 (53 punten) in de Atlantic Division, hebben nog altijd een voorsprong van 8 punten ten opzichte van de Senators, die zesde staan in de Atlantic Division.