Seizoen Pronger alweer ten einde

Door

 

De Philadelphia Flyers moeten het de rest van het toch nog prille seizoen doen zonder hun aanvoerder en meest ervaren speler, Chris Pronger. De veteraan leidt aan het postcommotioneel syndroom, wat inhoudt dat hij langdurig last heeft van klachten ten gevolge van een hersenschudding.

„Volgens de gerespecteerde specialisten Dr. Joseph Maroon en Dr. Micky Collins leidt Chris aan een ernstige vorm van het postcommotioneel syndroom,” aldus general mangager Paul Holmgren. „Deze specialisten adviseren dat hij de rest van dit seizoen, inclusief de play-offs, niet meer in actie komt. Chris zal behandeling en therapie blijven ondergaan in de hoop dat hij weer helemaal herstelt.”

Pronger liep zijn hersenschudding op in de wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs op 24 oktober toen hij de stick van Mikhail Grabovski in zijn gezicht kreeg. Hij kreeg hierbij ook een oogblessure en was dus een tijdje uitgeschakeld.

De 37-jarige Canadees keerde echter nog wel terug in het team, maar dat was voor korte duur, want op 19 november maakte hij zijn laatste minuten dit seizoen. Hij deed dat in de verloren wedstrijd tegen de Winnipeg Jets, waarin hij overigens nog wel goed was voor twee assists.

Op 9 december werd bekend dat Pronger toch weer last had van de symptomen van een hersenschudding. Zelf zei hij hierover: „Het voelde gewoon niet goed, al wist ik niet precies wat het was. Ik heb dat gevoel nog nooit meegemaakt, met al die hoofdpijnen gevoelens van misselijkheid.”

Zijn teamgenoten werden pas na de gewonnen wedstrijd in Montreal van afgelopen donderdag ingelicht over het wegvallen van hun captain. Al doen de Flyers het buitengewoon goed zonder Pronger, ze wonnen immers hun laatste zeven wedstrijden, toch kwam het nieuws hard aan.

„We gaan dit seizoen zijn leiderschap en een hoop andere dingen missen. Dit houdt dus in dat de rest van ons team harder moet gaan werken,” aldus Maxim Talbot, die vorig jaar, toen hij nog voor de Pittsburgh Penguins uitkwam, natuurlijk al een soortgelijk geval van dichtbij heeft meegemaakt met Sidney Crosby.

„We moeten allemaal iets extra’s geven. Vorig jaar, toen we Sidney Crosby kwijtraakten in Pittsburgh, kwamen er jongens vanuit de American Hockey League en zij scoorden belangrijke punten voor ons. Dat moet dit jaar hier ook gebeuren.”

Foto: fuckyeahchrispronger.tumblr.com

 

Ook leuk om te lezen