NFL Free Agency: Cassel naar Vikings, Jennings ook?

Door

Wild Card Playoffs - Minnesota Vikings v Green Bay Packers
Na het vertrek van Percy Harvin zijn de Minnesota Vikings hard op zoek naar versterking van het receiving corps. Die versterking zou zomaar eens van dichtbij kunnen komen. Greg Jennings, die  nu nog bij aartsrivaal Green Bay Packers onder contract staat, was gisteren in Minnessota om te praten met de club uit Minneapolis.

Ondanks de grote rivaliteit tussen de twee teams zijn er al eerder spelers van de Packers naar de Vikings gegaan. Het meest schrijnende voorbeeld van hoe het af kan lopen is wel het verhaal rond Packers clubicoon Brett Favre. Nadat in 2008 Aaron Rodgers door de Packers tot eerste quarterback werd benoemd verliet Favre kwaad de club. Via de Jets belandde Favre een jaar later bij Minnesota. Dat dit hem niet in dank werd afgenomen blijkt wel uit het feit dat de club en de -inmiddels gestopte- speler nog steeds nauwelijks contact met elkaar hebben.

Het is overigens niet te verwachten dat er een enorme rel zal ontstaan als Jennings volgend seizoen in een paars shirt het veld betreed, daarvoor is zijn impact op de ploeg simpelweg niet groot genoeg.

Cassel
Quarterback Matt Cassel heeft al wel zijn handtekening onder een contract bij de Vikings gezet. In de afgelopen vier seizoenen was hij actief als speler van de  Kansas City Chiefs. Zijn beste jaar was 2010, toen hij 27 touchdowns tegen slechts zeven interceptions gooide. Goed genoeg voor de Pro Bowl.  In Minnesota zal Cassel fungeren als back-up voor Christian Ponder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen