NFL Update: EJ Manuel speelt solide eerste helft in Indy

Door

Buffalo Bills v Indianapolis ColtsPreseason heeft zijn eerste volledige oefenronde achter de rug. Dat betekent dat er nog drie oefenseries zullen volgen totdat op 5 september de Baltimore Ravens op bezoek gaan bij de Denver Broncos voor de openingswedstrijd van het reguliere seizoen. Gisteren stond er nog één wedstrijd op het oefenprogramma, die tussen de Buffalo Bills en de Indianapolis Colts. Buffalo won de wedstrijd in Indy ruim met 44-20. In deze NFL Update een kort verslag van die wedstrijd en het overige nieuws van afgelopen weekend.

Bills
De fans van de Buffalo Bills kregen gisteren voor het eerst de mogelijkheid om rookie quarterback EJ Manuel in het blauwe tenue te bewonderen. Hoofdcoach Doug Marrone, afgelopen jaren (2009-2012) coach van Syracuse, gunde hem de eerste helft. Zestien van de 21 passes kwamen aan voor 107 yards en hij gooide één touchdown. Eénmaal mislukte de hand-off op running back C.J. Spiller wat een fumble en een turnover betekende voor de thuisspelende Colts. In de laatste twee minuten voor rust leidde Manuel zijn aanval op indrukwekkende wijze naar een touchdown. Alle passes kwamen aan (9 uit 9) en een 17-yard touchdown pass op tight end Dorin Dickerson betekende een 20-13 ruststand. In de tweede helft speelde quarterback Jeff Tuel voor de Bills en noteerde niet onverdienstelijk twee touchdowns. Rookie wide receiver Marquise Goodwin noteerde een 107-yard return voor een touchdown. Al met al een solide start voor EJ Manuel.

Colts
Andrew Luck, die vorig seizoen een indrukwekkend jaar speelde voor de Colts, kreeg minder speeltijd. Hij noteerde vier uit zes voor 51 yards en kreeg een sack te verduren van defensive end Mario Williams die terugkeert van een voetblessure. Veteraan Matt Hasselbeck (37 jaar) gooide de enige touchdown voor de Colts, een 45-yard pass op wide receiver T.Y. Hilton. De andere zespunter werd gescoord door rookie defensive back Dax Swanson, een 72 yard fumble return. Eerstejaars quarterback Chandler Harnish kreeg veel speeltijd, maar wist slechts veertien van de 33 passes af te leveren bij een medespeler en deed dat één maal bij een tegenstander. De Colts kwamen de tweede helft niet echt meer in het stuk voor en moesten daarom de ruime 44-20 overwinning aan de bezoekers laten.

Overig nieuws:

Minnesota Vikings: Rookie defensive tackle Sharrif Floyd zal een MRI-scan moeten ondergaan vanwege een vermeende geblesseerde linkerknie. De eerste ronde keuze in de draft van dit jaar is niet ernstig geblesseerd, maar moet nu dus uit voorzorg wel op de foto. Cornerback Jacob Lacey ondergaat deze week een kijkoperatie aan zijn knie en zal de start van het reguliere seizoen hoogst waarschijnlijk niet halen.

New York Jets: Geno Smith moest in de oefenwedstrijd tegen de Detroit Lions met een pijnlijke enkel het veld verlaten, maar verscheen wel op de zondagtraining. Onderzoek wees uit dat dit geen risico’s zou opleveren. De spanning is inmiddels te snijden bij de Jets, omdat er grote verdeeldheid heerst onder fans en zelfs spelers over het vraagstuk wie startende quarterback moet worden voor de Jets: Smith óf de vorig jaar ongelukkig spelende Mark Sanchez.

Baltimore Ravens: De Baltimore Ravens hebben wide receiver Brandon Stokley voor één jaar toegevoegd aan hun team. Stokley speelde vorig jaar voor de Denver Broncos waar hij vijf touchdowns scoorde. Na het vertrek van Anquan Boldin naar San Francisco en de ernstige blessure van Dennis Pitta kunnen de Ravens Stokley goed gebruiken. Hij is is geen onbekende in Baltimore, waar hij zijn eerste vier seizoen speelde en de eerste Super Bowl van de Ravens meemaakte. Dallas Clark (ex-Buccaneers) is ook dichtbij een contract in Baltimore. Hij is eigenlijk een slot receiver, maar de Ravens zien in hem een backup tight end.

Cincinnati Bengals: Receiver Andrew Hawkins heeft zijn enkel ernstig verstuikt en de Bengals vrezen dat hij de opening van het reguliere seizoen wellicht niet haalt. De komende twee weken zal zijn enkel ingetapet zijn en een echte prognose kan daarna worden opgemaakt. All-Pro wide receiver A.J. Green bleef afgelopen week thuis, waar zijn team een trainingsstage afwerkte in Atlanta, gevolgd door een oefenwedstrijd tegen de Falcons. Hij wordt deze week weer op de training verwacht.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen