NFL Combine Update: Dag 4

Door

Zoals elk jaar in de laatste week van februari is ook in 2012 de NFL gemeenschap weer massaal in Indianapolis neergestreken voor de NFL Combine. Niet alleen is het daar aan toekomstige spelers om goede prestaties neer te zetten tijdens de vele drills en de individuele media sessies, ook alle coaches en general managers zijn voor de media beschikbaar tijdens een persconferentie. In totaal zullen 328 spelers zich in Indianapolis melden voor deelname aan de combine. SportAmerika houdt je tijdens de combine op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de NFL en de meeste opvallende prestaties van de toekomstige sterren.

Zondag was de laatste dag dat de media met spelers kon praten, en het waren de defensive backs die als laatste de beurt kregen. Terwijl de defensive linemen en linebackers de bench press op het programma hadden, stonden de quarterbacks, runningbacks en wide receivers op het veld, wat de dag qua media aandacht toch het belangrijkste maakt.

Baylor quarterback Robert Griffin III zette tijdens zijn  tweede poging een 4.38 tijd neer op de 40-yard sprint, waarmee hij de snelste quarterback zou zijn sinds de officiële Combine resultaten worden geregistreerd. Ook Stanford quarterback Andrew Luck kon met 4.59 tevreden zijn. Hij zette daarmee dezelfde tijd neer als Cam Newton vorig jaar.

Onder de wide receivers was het Georgia Techs Stephen Hill die met 4.3 seconden de, tot nu toe, snelste tijd van deze combine neerzette. Hill speelde in een aanval dat gedomineerd werd door de run, en ving tijdens zijn college carrière maar 49 passes. Scouts zullen dus aan het evalueren van de snelle receiver hun handen nog vol hebben. Ook Notre Dame’s Michael Floyd zette een goede 40-yard sprint neer met 4.44 seconden, terwijl Rutgers receiver Mohamed Sanu teleurstelde met een 4.66. Chris Rainey, over wie in de Combine Update gisteren bericht werd dat hij hoopte in de lage 4.2’s te rennen en mogelijk Chris Johnsons record te breken, kwam echter maar tot 4.37, en zal tijdens zijn Pro Day in maart opnieuw een poging doen.

Memphis defensive tackle Dontari Poe zette op de bench press 44 repetities neer, zes te weinig om het record van Stephen Paea, dat vorig jaar werd neergezet, te breken. Toch was hij verreweg de beste onder de verdedigers die gisteren zich met de gewichten moesten bewijzen. Michigan’s Mike Martin, die zei zijn teamgenoot’s 41 te willen breken, kwam maar tot 36 repetities.

In de mediazaal vertelde Georgia cornerback Brandon Boykin, die tijdens de Senior Bowl geblesseerd raakte, dat hij niet aan drills kan deelnemen, maar enkel voor de interviews met teams naar Indianapolis is gekomen: “Ik werd tijdens een punt return van achteren door iemand geraakt, en tijdens mijn val liep ik een smalle breuk in mijn been op. Ik hoop volgende maand weer volledig hersteld te zijn, en begin april mijn Pro Day te houden. Het belangrijkste is om hier aan teams mijn intelligentie en kennis van het spel aan teams te laten zien. Dat is alles waar ik nu op kan focussen. Ze zullen tot mijn Pro Day mijn vaardigheden op de film moeten bekijken.”

South Carolina defensive back Stephon Gilmore praatte over het voordeel dat hij, als voormalig quarterback, heeft nu hij een verdediger is: “Als quarterback heb je een superieur begrip van het spel, en nu ik verdediger ben weet ik wat andere quarterbacks proberen te doen. Ik weet wat er door hun hoofd gaat, dus heb ik een voorsprong wanneer hij de bal eenmaal in zijn handen heeft.”

Ook op zondag gingen er enkele geruchten rond de NFL. Waar de Minnesota Vikings eerst overwogen om te proberen hun derde keus in de draft te ruilen voor meerdere draft picks, lijkt het team nu de voorkeur te geven aan het kiezen van tackle Matt Kalil, die gisteren een indrukwekkende work out neerzette. De Dallas Cowboys zouden vastbesloten zijn om Kansas City Chiefs cornerback Brandon Carr binnen te halen en zouden bereid zijn een groot contract op tafel te leggen. Gezien de grote portemonnee van eigenaar Jerry Jones zou dat inderdaad geen probleem moeten zijn. Tot slot gaan er geruchten rond dat de Washington Redskins al een ‘handshake agreement’ hebben bereikt met de St. Louis Rams met betrekking tot een trade tijdens de NFL Draft. De Redskins zouden de tweede keuze in de draft willen hebben om Robert Griffin III te kunnen selecteren, en volgens de berichten zouden ze bereid zijn hun keuzes in de eerste, tweede en derde ronde van dit jaar naar St. Louis te sturen, en ook nog eens hun keuze in de eerste ronde van de draft volgend jaar. Als dat de Rams niet kan verleiden dan weet ik niet wat wel.

Op maandag zullen de linebackers en defensive linemen op het veld staan voor de 40-yard sprint en de verschillende drills, en staat er voor de defensive backs de bench press op de agenda. Er zijn geen spelers meer beschikbaar voor de media.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen