Meulens: ‘Wij gaan het nu afmaken’

Door

Na de eerste twee ronden overleefd te hebben in Azië, maakt de Nederlandse honkbalploeg zich nu in Californië  klaar voor de Final Four van de World Baseball Classic. Hensley Meulens, manager van de ploeg, blikt met Sport Amerika vooruit op de laatste twee wedstrijden van het toernooi. ,,Wij geloven erin dat wij met de titel gaan terugkeren in Nederland.”

2013

Bij aankomst in de Verenigde Staten nam Meulens direct een belangrijke beslissing. De selectie kreeg een vrije dag. ,,Ik zag hoe zwaar de reis was geweest voor de spelers. Daarnaast was het ook even goed voor ze om een dag niet met honkbal bezig te zijn. Ik heb ze dus vrij gegeven en dat betekent dat ze gewoon echt even een dag mochten doen wat ze wilden.”

Het betekende niet een vrije dag voor de manager. Want waar de spelers de hele dag konden relaxen, betekende het voor de 45-jarige Curaçaoënaar een dag van lastige beslissingen. Zo kon het zijn dat er donderdag, voor aanvang van het oefenduel tegen de San Diego Padres, twee nieuwe spelers waren toegevoegd aan het team.

,,De toevoeging van Jurickson Profar en Kenley Jansen is heel goed nieuws voor ons. Beide spelers wilden al vanaf het begin van het toernooi met ons meedoen, maar kregen geen toestemming van de teams. Gelukkig mochten ze nu wel aansluiten.”

,,Jurickson is onlangs verkozen tot het grootste talent van de MLB, terwijl Kenley met zijn spel veel kan toevoegen. Natuurlijk ben ik er blij mee dat ik ze nu kan gebruiken,” stelt Meulens vast.

Technisch manager Robert Eenhoorn, die nu tijdens het toernooi als bench-coach fungeert, liet eerder al aan Sport Amerika weten dat Profar een goede versterking zou zijn voor het team. ,,Hij is een exceptionele speler. Ik ben onder de indruk van zijn fysieke talent en in de bovenkamer zit het ook goed.”

Nederland kwalificeerde zich eerder in de week dankzij een zeer nipte zege op Cuba uiteindelijk voor de halve eindstrijd. Meulens was niet verbaasd over deze prestatie. ,,Wij hebben één doel en dat hebben wij vanaf het begin gelijk duidelijk gemaakt. Wij willen dit toernooi winnen. Natuurlijk zeggen wel meer ploegen dat, maar wij geloven daar echt in en stralen dat ook uit. Nu we er zo dichtbij zijn leeft dat gevoel eigenlijk nog veel meer.”

2013

Wanneer Meulens gevraagd wordt of hij mee krijgt dat de honkbalgekte in Nederland steeds meer begint toe te nemen, valt er een stilte. ,,Meen je dat nou? Nee, daar krijg ik echt helemaal niks van mee. Rondom wedstrijden ontvang ik wel sms-jes van familieleden en vrienden, maar dat onze wedstrijden tot diep in de nacht gevolgd worden wist ik niet.”

Inmiddels is de NOS onderweg naar San Francisco afgereisd om daar verslag te gaan doen van de mogelijke zegetocht richting de WBC titel. ,,Tot nu toe waren er slechts twee journalisten die ons volgden in Azië. Ik maak mij er niet druk om. Wij zijn met een missie bezig en daar richten wij ons op.”

Foto’s: Getty Images

3 Reacties
 1. Stefan 11 jaar ago

  Mooi om te lezen dat het Nederlands team zoveel vertrouwen heeft! Op naar Gouddd!

 2. Jan Willem Zeldenrust 11 jaar ago

  Spannend!!! Waar blijft Willem-Alexander eigenlijk? Hij zal bij een finaleplaats wel ff langskomen neem ik aan.

  • Neal Petersen 11 jaar ago

   Twitter-berichtje volstaat dan toch ook?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen