Play-offs Rangers in gevaar

Door

New York Rangers v Washington CapitalsNew York Rangers heeft met 3-1 verloren van Winnipeg Jets, zag zich daarmee door hen gepasseerd worden in de stand en staat nu niet meer op een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Binnen twee minuten nam Winnipeg dankzij een powerplay-goal van Nik Antropov de leiding. De eerste periode eindigde daarmee in 1-0. In de tweede periode was het New York dat binnen twee minuten scoorde. Ryan Callahan maakte zijn negende goal van dit seizoen. Antti Miettinen zorgde met zijn eerste goal van het seizoen echter dat Winnipeg de tweede periode afsloot met een 2-1 voorsprong. Andrew Ladd scoorde 40 seconden voor tijd nog de allesbeslissende 3-1 voor Winnipeg. In de derde periode kwam New York tot slechts zeven schoten. Winnipeg staat nu achtste in de Eastern Conference, waar New York negende staat. Het reguliere seizoen duurt nog even, maar plaatsing voor de play-offs is op dit moment voor New York Rangers bepaald geen vanzelfsprekendheid.

Pittsburgh Penguins kan zich wel al zo goed als zeker gaan opmaken voor de play-offs. Met de 3-1 overwinning op Toronto haalden de Pens hun zevende zege op rij. Pascal Dupuis zorgde voor twee van de drie goals. Ook Boston Bruins bewees zichzelf een goede dienst met een 4-1 overwinning op Florida. Mede door twee treffers van Patrice Bergeron staat de ploeg nu vierde. Washington en New York Islanders mogen dankzij zeges op respectievelijk Carolina en Tampa Bay blijven hopen op de play-offs. Washington staat nu  twaalfde en New York Islanders staat vlak achter de Rangers op een tiende plek in de Eastern Conference.

1 Reactie
  1. Jules Zane 11 jaar ago

    Het management van de Rangers heeft een kapitale fout gemaakt door teveel rolspelers te laten vertrekken. Dubinsky en Anisimov voor Nash is een ruil die je tien uit tien keer maakt, maar Prust laten vertrekken is een kostbare fout. Vorig jaar wonnen ze als team en dit jaar blijkt de injectie aan talent niet voldoende.

    Het wordt alle zeilen bijzetten voor de Blueshirts om straks de playoffs nog te halen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen