Kings voor het eerst deze play-offs op voorsprong

Los Angeles Kings v St. Louis Blues - Game Five

Titelhouder LA Kings is voor het eerst in de play-offs op voorsprong gekomen in de series tegen St. Louis. In St. Louis wonnen de Kings na overtime met 3-2 van de Blues. De eerste twee thuiswedstrijden in de play-offs werden door St. Louis nog gewonnen.

Al na veertien seconden lag de puck voor Los Angeles tegen het net. Jeff Carter maakte zijn tweede goal in deze series. Zo’n zes minuten later was het Alexander Steen die met zijn derde goal in deze play-offs de score gelijk trok. In de tweede periode werd niet gescoord. In de derde periode scoorde Jeff Carter opnieuw binnen een minuut. Deze keer op de powerplay. Alex Pietrangelo zorgde 45 seconden voor tijd dat de wedstrijd naar overtime zou gaan. Slava Voynov zorgde met zijn tweede play-off goal voor de winnende treffer. De Kings zetten met deze overwinning dus een zeer grote stap naar de volgende ronde. Vrijdag kunnen ze het in Los Angeles afmaken.

Ook Detroit en Anaheim hadden overtime nodig om tot een winnaar te komen. Anaheim trok dankzij Nick Bonino aan het langste eind. Anaheim toonde tijdens deze wedstrijd over veerkracht te beschikken, want zowel in de eerste als in de tweede periode waren het de Red Wings die op voorsprong kwamen. In de derde periode werd niet gescoord, waarna Bonino met zijn derde goal in deze series de wedstrijd dus na overtime besliste. Anaheim leidt in de series nu met 3-2. Ook daar kan komende vrijdag de beslissing vallen, als Anaheim Ducks in Detroit van de Red Wings weet te winnen.