NHL Draftwatch: Matthews debuteert voor ZSC Lions

Door

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.

Auston Matthews

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft Auston Matthews zijn debuut gemaakt voor zijn nieuwe club ZSC Lions in Zwitserland. De favoriet om als eerste overall gekozen te worden bij de draft van 2016 heeft eindelijk permissie om te spelen. Matthews kreeg een werkvergunning vanaf zijn achttiende verjaardag.

Afgelopen donderdag vierde de aanvaller zijn 18de verjaardag en dus mocht hij vrijdag debuteren in de NLA. Tegen Fribourg Gotteron maakte hij de 3-2 in de tweede periode.

Baten mocht het niet, na shootout gingen de gasten met de winst aan de haal. Ook in zijn tweede duel kwam Matthews tot scoren. Toen werd er wel gewonnen. Op bezoek bij SCL Tigers boekten de Lions een 4-6 zege, mede dankzij één goal van Matthews. Dinsdag maakt Matthews zijn debuut in de Europese CHL, als ZSC Lions het in Tsjechië opneemt tegen Sparta Praag.

Vitali Abramov

Ook in Noord-Amerika zijn de eerste jeugdcompetities weer begonnen. In de QMJHL maakt Vitali Abramov indruk. De 17-jarige winger kwam deze zomer naar Gatineau Olympiques vanuit zijn geboorteland Rusland. Daar speelde hij voor Traktor Chelyabinsk U17. In Chelyabinsk liet hij al zien over veel talent te beschikken.

Aanpassingstijd lijkt Abramov in Canada totaal niet nodig te hebben. De potentiële first round pick noteerde in zijn eerste vier duels al drie goals en zes assists. Daarmee is hij tot zover topscorer in de QMJHL. Het hielp zijn ploeg in alle duels aan de overwinning, met een totaal doelsaldo van 16-4 tot gevolg.

Oranje boven!

Opnieuw Nederlandse kansen tijden de NHL Draft van 2016, maar het avontuur van Bartek Bison bij Prince George Cougars moet nog beginnen. Bison speelde vorig jaar nog voor een jeugdteam van het Duitse Adler Mannheim.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen