Harde woorden Brodeur na verlies in game 1

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New York Rangers leken de eerste twee periodes op de vermoeide ploeg die werd verwacht tegen de uitgeruste New Jersey Devils, maar nadat goalie Henrik Lundqvist ze in de wedstrijd hield namen de aanvallers het knap over en werd na een offensief in de derde periode met 3-0 in eigen huis gewonnen.

The Lundqvist Show
Er werd in het begin van ’t duel mooi gelijk op begonnen, maar naar mate de eerste periode vorderde kregen de Devils het betere van het spel en in de tweede periode leek het slechts nog een kwestie van tijd tot zij zouden scoren. Die treffer bleef echter uit door, het is inmiddels een zich steeds herhalend riedeltje, fenomenaal keeperswerk van Lundqvist. De Zweedse sluitpost speelde een van zijn beste wedstrijden van de playoffs en oogde buitengewoon gefocust.

Vroeg in de derde periode viel die openingstreffer dan toch, maar niet aan de kant waar die verwacht werd. Het was een slim passje van Chris Kreider naar verdediger Danny Girardi dat ervoor zorgde dat die vol kon uithalen en de puck vloog na een slimme screen van Derek Stepan in het net. Kort hierna maakte Martin Brodeur de vooralsnog knapste save van de playoffs op een schot van Marc Staal, maar even later viel toch de verlossende tweede treffer en het was wederom Chris Kreider met een sleutelrol, dit keer als doelpuntenmaker op aangeven van Artem Anisimov. Diezelfde Anisimov scoorde in de slotminuten ook de 3-0 in het lege doel van de Devils.

De reden dat de Rangers ook een shutout neer wisten te zetten was het vele blokkeren van schoten. Dat is een mantra van de Blueshirts, die zich vanaf wedstrijd één van dit seizoen voor ieder schot hebben gegooid en met gevaar voor eigen leven pucks weghielden van Lundqvist. Martin Brodeur, de 40-jarige levende legende in ’t doel van de Devils, denkt daar het zijne van en deed na de wedstrijd enkele pikante uitspraken.

“Harde schoten op hun voeten of het hoofd”
“We moeten gefocust blijven en geloven in onszelf. Ze zijn een andere ploeg dan de Flyers. Ze schaatsen steeds in de openingen richting het doel. (…) Ze blokkeren nogal wat pucks.” Brodeur vervolgde: “Hopelijk kunnen we een paar van hun spelers goed pijn doen met harde schoten op hun voeten of het hoofd of zoiets.”

Dat zijn nogal harde woorden in een seizoen dat bol stond van de angst voor meer hoofdblessures. Goalies zijn niet bepaald spelers die veel risico lopen, maar Brodeur vraagt om problemen als hij tegenstanders pucks tegen het hoofd gaat toewensen. Dit soort bedreigingen zijn in de NHL echter vaak vooral bron van inspiratie voor de opponent, die er op gebrand gaat zijn Brodeur op sportieve wijze de mond te snoeren en niet door hem letterlijk rubber te laten eten.

Uncle Marty mag zich in zijn handen wrijven dat Sean Avery al enige tijd niet meer bij de Rangers speelt.

Highlights

Programma
Vanavond treffen de Los Angeles Kings en Phoenix Coyotes elkaar om 3.00 Nederlands tijd in Arizona voor game 2. Rangers en Devils zien elkaar woensdag weer om 2.00 onze tijd en die wedstrijd is uiteraard wederom in Midtown NYC.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen