NHL Draftwatch: Canada en Rusland spelen finale WK U20

Door

Edmonton Oilers v Arizona Coyotes

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Gedurende een langere tijd was Buffalo Sabres aan een mooie opmars bezig. Een opmars, op basis waarvan zij ineens niet meer tot de kanshebbers voor de top pick werden gezien. De Sabres verloren inmiddels echter alweer vier duels op rij en weten in de competitie alleen de Hurricanes en de Oilers nog maar onder zich te houden. Kansrijk waren de Sabres getuige het doelsaldo in die wedstrijden (4-18) ook niet. Omdat de Hurricanes en de Oilers behoorlijk punten pakten in de afgelopen week, wordt het gat steeds kleiner (respectievelijk 3 en 4 punten) en moeten de Sabres zeker nog niet uitgevlakt worden. Het totale doelsaldo (77-136) is nog steeds het slechtste van alle ploegen in de NHL.

Tijdens de confrontatie Canada – USA zaten echter zowel de scouts van Carolina Hurricanes als die van Edmonton Oilers (met ook GM Craig McTavish) op de bank om Jack Eichel en Connor McDavid aan het werk te kunnen zien. Beide ploegen rekenen er al op dat zij vroeg aan de beurt zullen zijn in juni. De Oilers deden daar deze week ook op een andere manier hun best voor, door aanvaller David Perron naar Pittsburgh Penguins te laten vertrekken. In ruil daarvoor kregen zij Rob Klinkhammer en de first round pick van de Penguins terug. Perron stond vierde op de puntenlijst van de Oilers met vijf goals en veertien assist, vijf punten minder dan Taylor Hall. Hall leidt de puntenlijst van de Oilers. Ook de Duitse top pick Leon Draisaitl (links op de foto) verliet – voorlopig – de Oilers, hij speelt het restant van dit seizoen in de WHL voor Kelowna Rockets.

Ook leuk om te lezen