Messi-achtige goal Phil Kessel

Door

New Jersey Devils v Toronto Maple Leafs

“Kessel krijgt de puck, hij schaatst één speler voorbij, hij wurmt zich langs een tweede en derde, hij laat een vierde niet bij hem komen, hij legt aan, hij schiet, hij scoort.” Op deze wijze maakte Phil Kessel van de Toronto Maple Leafs in de wedstrijd tegen New Jersey Devils een goal. Een goal die wel wat weg heeft van één van de solo’s van voetballer Lionel Messi.

Kessel zette met deze powerplay goal in de derde periode Toronto op 1-0. Het leek lang de winnende goal te worden. Geklungel van Toronto-goalie Jonathan Bernier op een simpel schot van Michaeel Ryder leidde vijf minuten voor tijd toch nog de 1-1 in. Verder werd er niet gescoord en dus ging de wedstrijd naar overtime. Ook daarin werd niet gescoord. Het waren uiteindelijk de shootouts die de beslissing brachten.

De eerste twee spelers van beide teams misten hun shootouts. Doordat James van Riemsdyk in de derde ronde scoorde, stelde hij zijn goalie Jonathan Bernier in staat van schlemiel tot held te worden. Bernier stopte ook de derde shootout van de New Jersey Devils en zo kreeg Toronto alsnog de winst achter z’n naam.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen