NFL Play-off discussie: San Francisco 49ers @ Green Bay Packers

Door

Gedurende de NFL Play-offs zullen de redacteuren van SportAmerika.nl alle wedstrijd van tevoren uitvoerig behandelen. Jasper Laman, Ewout Versloot, Pieter Brouwers, Merlijn van Dierendonck en Lennart Beishuizen gaan met elkaar in discussie en bereiden iedereen voor op de wedstrijden van de dag.

San Francisco 49ers @ Green Bay Packers, 22.40, Green Bay, Wisconsin

49ers49ers:
Quarterback: Colin Kaepernick
Coach: Jim Harbaugh
Record: 12-4
packersPackers:
Quarterback: Aaron Rodgers
Coach: Mike McCarthy
Record: 10-6
Klik op de miniaturen hierboven om direct naar de teampreviews in SportAmerika The Magazine te gaan

Merlijn van Dierendonck
De defensie van Green Bay was dit seizoen het grote knelpunt. Gemiddeld staat de ploeg 26,8 punten per wedstrijd toe en zal daarom een bijzonder goede dag moeten hebben tegen San Francisco als ze het scenario van vorig jaar willen voorkomen. Naast de passes van de teruggekeerde Aaron Rodgers, is ook de running game van Green Bay erop vooruit gegaan. Met het oog op de vrieskou is dat geen slecht iets om achter de hand te hebben. Het wordt ongetwijfeld een close call als de Packers weten te winnen, maar thuis op Lambeau Field (4-3-1) is alles mogelijk.

Pieter Brouwers
In de aanloop naar deze wedstrijd zal het voornamelijk ggesproken over de vrieskou. Dit zou wel eens de koudste NFL-wedstrijd ooit kunnen worden. Volgens veel analisten is dat in het voordeel van de Packers, want die zouden beter weten hoe het is in de kou te spelen dan de tegenstanders uit Californië. Ik denk dat als de temperaturen extreem laag zijn, gewenning geen rol meer speelt. Het spel heeft er wel onder te lijden. En aangezien de Niners allround een completer team zijn, kunnen die maar zo weer de overwinning pakken op Lambeau. Tenslotte versloegen ze de Packers de afgelopen twee jaar al drie keer, waarvan twee keer in Green Bay.

3 Reacties
 1. Annie 9 jaar ago

  Packers gaan winnen 21-34.

  Waarom? De wederopstanding van Rodgers.

 2. Dennis 9 jaar ago

  Dat zeiden de analisten ook over de Dolphins tegen de Steelers ze zijn niet gewend aan de kou maar Tannehill & co wonnen wel in Pittsburgh! Ik zet mijn geld op de Niners.

 3. Blenderz 9 jaar ago

  ik zeg ook 9ers.
  Saints konden ook niet in de kou of away winnen. 9ers hebben een betere def team.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen