Baker Mayfield Cleveland Browns

TNF: Mayfield en de Browns herstellen zich

Door

Cleveland, waar een beperkt aantal fans was toegelaten, was het decor van een Thursday Night Football divisierivaliteit tussen de Cincinnati Bengals en de Cleveland Browns. Zowel de thuisfans als de tv-kijker kregen een aangename partij voorgeschoteld, waarin verdedigen optioneel was. Het thuisspelende team stond de hele wedstrijd op voorsprong en wist uiteindelijk een score meer op het bord te zetten dan de tegenstander. De weinige Browns-fans die er waren, konden met een lach op het gezicht naar huis: 35-30.

STERKE EERSTE HELFT VAN MAYFIELD

Beide teams hadden wat goed te maken na een verlies in week 1. De Bengals verloren op de meest Bengal-mogelijke manier, met een gemiste field goal in de laatste seconden van de wedstrijd. De Browns van hun kant werden helemaal van de mat geveegd door de Baltimore Ravens. Beide quarterbacks wisten dus wat hun te doen stond. En ze hadden dat ook beiden prima begrepen.

Joe Burrow, de nummer 1 pick van de Cincinnati Bengals, startte met een sterke opening drive, die helaas voor hem eindigde met een field goal. Dit keer maakte kicker Randy Bullock er geen zootje van en zette hij de trap feilloos om. Toch slopen er hierna foutjes in het spel van Burrow. Hij werd nog tweemaal gesackt in de eerste helft en verloor ook nog eens bijna de bal toen zijn center hem de bal toewierp terwijl Burrow zelf om een time-out vroeg.

Zijn collega aan de overkant, Baker Mayfield, had de boodschap na vorige week erg goed begrepen. Hij schoot als een bezetene uit de startblokken en gooide snel, ver en accuraat. De connectie met OBJ, Odell Beckham Jr., leek eindelijk vruchten af te werpen en OBJ hengelde een schitterende touchdown binnen. Mayfield zou nog een tweede touchdown-pass werpen naar zijn running back Kareem Hunt.

DOMINANTE RUNGAME VAN DE BROWNS

Niet alleen de passing game van Mayfield was sterk in de eerste helft. Ook de running game mocht er zijn. Nick Chubb buffelde door de Cincinnati-defensie alsof het niets was. Hij zette ook de eerste touchdown van de avond op de tabellen. Na de rust gingen de remmen bij Chubb pas helemaal los en hij deed de Bengals pijn bij elke drive. Chubb eindigde de wedstrijd met 124 rushing yards en 2 touchdowns. Ook zijn back-up Kareem Hunt deed meer dan zijn duit in het zakje. Hunt rende zelf 86 yards, scoorde een rushing touchdown en dus ook een receiving touchdown.

Het was dankzij deze twee snelle bulldozers dat de Browns gedurende de gehele wedstrijd op voorsprong bleven. Nochtans gaf de rookie quarterback aan de overkant nooit op. Burrow, ondanks de logische foutjes, was niet van zijn stuk te krijgen en bleef gedurfde passes gooien. Hij slingerde de bal in totaal maar liefst 61 keer weg en vond 37 keer daarvan een receiver. In totaal liet de voormalige Heisman Trophy winnaar 316 yards optekenen, met 3 touchdowns.

Helaas voor Burrow en de Bengals was dat net niet voldoende om de divisierivaal uit Cleveland een hak te zetten. Daarvoor was de running game van de Browns te goed. Toch moet het een opsteker zijn dat de jonge quarterback zoveel durf en beheersing toont in zijn eerste wedstrijden in de NFL. Burrow was bijvoorbeeld 5/6 voor 4th downs! Bij de Bengals kan men hopen dat dit later in het seizoen wél voor overwinningen zal zorgen. Ook de Browns kunnen weer wat opgeluchter ademhalen. Baker kan het nog. Wie weet is de trein nu eindelijk vertrokken.


Lees hier de overdreven reacties van onze redactie op de gebeurtenissen van Week 1.

Coverfoto: Jason Miller/Getty Images

Ook leuk om te lezen