NFL Update: Ontevreden Lynch slaat training camp Seahawks over

Door

Tampa Bay Buccaneers v Seattle Seahawks

Marshawn Lynch verschijnt niet op het trainingskamp van de Seattle Seahawks. De running back van de Super Bowl-kampioen zet geen stap op het veld zonder een nieuw contract. Gezien het karakter van Lynch kan de holdout – wat hem een boete van 30.000 dollar per afwezige dag kost – wel even duren.

Lynch wil een verbeterd contract, terwijl de Seahawks dit niet zien zitten. In 2012 signeerde hij een vierjarig contract ter waarde van 30 miljoen dollar en in Seattle zijn ze bereid nog wel (minimaal) een jaar te wachten met een nieuwe overeenkomst. De 28-jarige Lynch weet dat dit het moment is om zijn waarde te verzilveren, maar de leiding van de Seahawks weet dat ieder jaar dat ze wachten, een nieuw contract voor Lynch weer wat lager uitvalt.

Cornerback Richard Sherman en safety Earl Thomas ondertekenden eerder een opgewaardeerd contract in Seattle, maar de waarde van de running back-positie is al enkele jaren in verval. Momenteel moet Lynch zes andere running backs voor zich laten qua gemiddeld salaris: Adrian Peterson (Vikings), Jamaal Charles (Chiefs), LeSean McCoy (Eagles), Arian Foster (Texans), DeAngelo Williams (Panthers) en Matt Forte (Bears).

Zijn collega Charles tekende deze week een nieuw contract in Kansas City, maar een vergelijkbare deal lijkt er voor Lynch niet in te zitten. Charles is iets jonger, was het afgelopen seizoen dé sterspeler en de Chiefs hebben simpelweg geen vervanger voor hem. De Seahawks daarentegen hebben de jonge backs Christine Michael en Robert Turbin achter de hand.

In dit geval lijkt de partij met de grootste spierballen het machtsspelletje daadwerkelijk te winnen.

Ander kort nieuws:

* Probleemkind Josh Gordon van de Cleveland Browns zou zich na zijn zoveelste misstap hebben gemeld bij een rehab. De wide receiver is vanaf zijn collegejaren al meerdere malen betrapt op het gebruik van drugs. Inmiddels wacht Gordon op de uitspraak van de NFL na zijn laatste positieve drugtest, waarvan verwacht wordt dat hij het heel aankomende seizoen langs de zijlijn staat. SportAmerika schreef afgelopen week een uitgebreid portret over Josh Gordon: From hero to zero.

* Ook Justin Blackmon krijgt zijn leven maar niet op de rit. Afgelopen woensdag werd hij aangehouden door de politie voor een verkeersovertreding, maar de autoriteiten vonden ook een zak marihuana in zijn voertuig. De wide receiver van de Jacksonville Jaguars was al het seizoen 2013 geschorst wegens drugsgebruik en de Jags verwachten de balvanger niet voor het aankomende seizoen. ‘Ik bid dat hij de juiste hulp krijgt’, was de reactie van coach Gus Bradley.

* Daar is-ie weer in het nieuws: Johnny Manziel. Niet omdat de quarterback zelf de media opzocht, maar omdat de jersey van de Cleveland Brown het meest verkochte shirt is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van de NFL. Dit is de top-10:

1. QB Johnny Manziel, Cleveland Browns
2. QB Russell Wilson, Seattle Seahawks
3. QB Colin Kaepernick, San Francisco 49ers
4. QB Peyton Manning, Denver Broncos
5. CB Richard Sherman, Seattle Seahawks
6. DE Michael Sam, St. Louis Rams
7. QB Tom Brady, New England Patriots
8. QB Drew Brees, New Orleans Saints
9. QB Aaron Rodgers, Green Bay Packers
10. 12th Fan, Seattle Seahawks

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Dennis Janssen 10 jaar ago

    Ik vind de plek die Michael Sam in de lijst van verkochte jerseys inneemt eigenlijk nog opmerkelijker !

  2. Wietze Willem Mulder 10 jaar ago

    Nog opmerkelijker was de positie van Michael Sam in het weekend na de draft (waar Manziel ook als eerste uit de bus kwam): http://www.sportamerika.nl/nfl/shirt-sam-populairder-dan-clowney/

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen