Tigers knokken zich langs Angels

Door

Detroit Tigers v Los Angeles Angels of Anaheim

In een titanenduel tussen de Tigers en de Angels heeft de ploeg uit Detroit de eerste wedstrijd weten te pakken. Detroit, dat record-wise derde staat in de hele MLB, was met 6-4 te sterk voor het op één na sterkste team uit de MLB.

Net als vorig jaar is Max Scherzer weer goed voor veel overwinningen, tegen Garrett Richards en de Angels pakte hij alweer zijn twaalfde overwinning waardoor hij in de American League op gelijke hoogte staat met Masahiro Tanaka en teamgenoot Rick Porcello.

Het duel werd overigens gekenmerkt door een paar sterke staaltjes defense, zo was het in de zevende inning Austin Jackson die zich van zijn beste defensieve kant liet zien:

Leading Off

De overwinning kwam Detroit heel gunstig uit, want uitgerekend Cleveland en Kansas City, hun naaste belagers in de AL Central, kwamen elkaar tegen in Kansas City.

Het werd uiteindelijk een krankzinnige wedstrijd waarin de Royals aan het langste eind trokken door met 2-1 te winnen. Overigens leek de wedstrijd in de achtste inning al beslist toen Indians-outfielder Ryan Raburn een wel hele dure fout maakte:

De Indians vochten echter terug, en vervolgens duurde het tot de veertiende inning totdat Norichka Aoki een einde maakte aan de wedstrijd:

Het verlies van de Indians overschaduwde zodoende een geweldige wedstrijd van werper Corey Kluber, die in negen innings één run op gaf en deze kwam tot stand via de error van zijn eigen defense.

Three Strikes

* De Toronto Blue Jays hebben met Marcus Stroman een werper met een veelbelovende toekomst in huis. De 23-jarige New Yorker speelde tegen de Red Sox een geweldige wedstrijd en gaf in zeven innings slechts één honkslag op. Daarnaast was Juan Francisco aanvallend een plaag voor Boston: hij sloeg maar liefst vier runs binnen waardoor de Blue Jays met 8-0 wonnen van de titelverdediger uit Boston.

* Ook Matt Garza was weer eens ouderwets goed voor de Milwaukee Brewers. Acht innings, twee hits en één run lezen we op de statline van de ervaren werper wiens ploeg korte metten maakte met de Mets: 9-1 was de einduitslag.

* De New York Yankees blijven stijgen in de AL East, er werd voor de zesde keer in zeven wedstrijden gewonnen – met 4-2 van de Texas Rangers – en dit was voor een groot deel te danken aan de nieuwe aanwinsten: werper Brandon McCarthy en derde honkman Chase Headley. Overigens was het voor Texas alweer de zoveelste nederlaag, ze hebben in heel juli slechts drie wedstrijden weten te winnen en hebben er sinds 1988 niet meer zo slecht voor gestaan als nu.

Seventh Inning Stretch

Craig Kimbrel is normaal feilloos als closer voor de Atlanta Braves. Gisteren was echter een uitzondering, en hierdoor won Miami in extremis met 3-2:

Pearl Jam zanger Eddie Vedder was aanwezig bij de Cubs waar hij tijdens de zevende inning mocht optreden. Voor de Cubs mocht het echter niet baten, zij verloren kansloos met 13-3 van de San Diego Padres.

Het was Grand Salami Time tijdens de wedstrijd tussen de Athletics en de Astros. De A’s wonnen dankzij deze klap van Moss met 13-1 eenvoudig van Houston.

Going Dutch

* Xander Bogaerts ging 0-uit-3 voor de verliezende Red Sox.
* Ook Jonathan Schoop bleef hitless, hij ging 0-uit-4 maar zijn Orioles wonnen wel met 4-0 van de Seattle Mariners.

Overige Wedstrijden

Chicago White Sox @ Minnesota Twins, 5-2
San Francisco Giants @ Philadelphia Phillies, 1-2

Stand

Standings

Ook leuk om te lezen