Team of the Week, National League: week 8

Door

Elke week van het MLB-seizoen kiezen vier SportAmerika-redacteuren gezamenlijk een Team of the Week voor zowel de American League, als de National League. Ook deze week nomineren Jasper Roos en Mike van Dijk de hoogvliegers in de National League voor week 8 van het seizoen 2020.


C JORGE ALFARO (MIAMI MARLINS)

21 AB, 3 R, HR, 8 RBI, .381 AVG, .933 OPS


Het blijft een wasteland op catchersgebied in de National League; daar kan zelfs Aaron Nola momenteel geen verandering in brengen. Jorge Alfaro was de beste achtervanger van het gezelschap en zijn statline is verder niet slecht. Waar de Marlins een beetje rammelen, kwam de productie bij Alfaro de club goed uit in een poging de Phillies van zich af te houden. Diezelfde Phillies die Alfaro overigens naar Miami stuurden in ruil voor J.T. Realmuto, die we overigens nog maar amper in deze reeks gezien hebben.


1B FREDDIE FREEMAN (Atlanta Braves)

29 AB, 14 H, 3 2B, 4 HR, 4 BB, .483 AVG, .546 OBP, 1.000 SLG%


De Atlanta Braves offense is op dit moment niet te stuiten. Eén van de katalysatoren in de line-up is eerstehonkman Freddie Freeman. In de voorbije weken kwam hij Freeman voorbij als kanshebber voor het NL Team of the Week. De stats van aflopen week waren wederom ijzerstrek, waardoor er dit keer geen ontkomen aan was. Freeman bracht met zijn 14 hits in week 8 twaalf runs over de thuisplaat. Recent sloeg de eerstehonkman bovendien zijn eerste twee grand slams in zijn carrière in dezelfde week. Klap op de vuurpijl in de afgelopen week was de 1.500ste hit uit zijn carriere. Een homerun nog wel, tegen de Marlins.

 

Oftewel, op dit moment is Freeman de beste eerstehonkman van de National League, getuige ook zijn league leading 2.7 WAR. De speler uit Fountain Valley is bezig persoonlijke records (zijn volledige slashline incl. een OPS van 1.105) te breken en dat terwijl hij voorafgaand aan het seizoen nog last had van hevige corona-verschijnselen.


2B OZZIE ALBIES

25 AB, 7 R, 2 HR, 2B, 5 RBI, .400 AVG, 1.124 OPS


Met de hoeveelheid Braves in dit NL Team of the Week is het niet heel gek dat we Ozzie Albies ook tegenkomen. De Kingdom-speler is op dreef geraakt en droeg meerdere keren zijn steentje bij tijdens Atlanta’s offensieve knallers. Met twee homeruns en vijf RBIs is Ozzie de beste tweedehonkman in de National League over de laatste week en dat is een feestje waard.


SS DIDI GREGORIUS

26 AB, 7 R, 2 HR, 6 RBI, 2B, SB, .308 AVG, .956 OPS


Kingdom-fans worden verwend in het Team of the Week, want naast Albies maakt ook Didi Gregorius zijn opwachting in de line-up. De Phillies-kortestop sloeg ook een tweetal homeruns en OPS’te bijna 1.000, terwijl zijn club een uiterste poging doet de Miami Marlins te achterhalen. Didi gaat van groot belang zijn in de race, dus het is goed nieuws voor Philly-fans dat hij zich het Team of the Week heeft ingeslagen.


3B ALEC BOHM (Philadelphia Phillies)

30 AB, 6 R, 13 H, 4 2B, 1 HR, 8 RBI, .600 OBP, 1.047 OPS


De Philadelphia Phillies traden zeven keer in de afgelopen week aan tegen de Miami Marlins. Iemand die je daar niet over zal horen klagen, is Phillies derdehonkman Alec Bohm. De eerste vier wedstrijden was de rookie goed voor twee hits, waarvan steeds één double. Eerder in de week stond nog een doubleheader tegen de Red Sox op het programma. Ook daarin werden drie hits op naam van Bohm gezet. Bohm’s seizoenstotalen staan nu op .318/.369/.482 met drie homeruns. Door alle hits in de afgelopen week heeft Bohm, bij gebrek aan andere imponerende slagprestaties van concurrenten, zich in het NL Team of the Week geslagen.


LF ADAM DUVALL (Atlanta Braves)

34 AB, 7 H, 1 2B, 5 HR, 13 RBI, 6 BB, 8 R, 1.204 OPS


Net als zijn teamgenoot Freddie Freeman is outfielder Adam Duvall iemand om op dit moment niet mee te sollen. De teller van homeruns in de maand september staat inmiddels op negen, waaronder twee wedstrijden met drie stuks. In de afgelopen week was Duvall er dus goed voor vijf. Alle eerlijkheid gebied te zeggen dat hij in 34 at bats slechts tot een slaggemiddelde van .250 kwam. Echter, de keren dat Duvall de bal raakte was het flink raak (zes van de zeven hits waren extra base hits) en met behoorlijke schade voor de tegenstander (13 runs batted in).


CF RONALD ACUÑA Jr. (Atlanta Braves)

25 ABs, 8 R, 2 HR, 7 RBI, 2B, .200 AVG, .835 OPS


Dat .200 slaggemiddelde ziet er natuurlijk niet uit voor Acuña, maar verder presteerde geen centerfielder in Major League Baseball een OPS zo hoog als de Braves-outfielder. By default is hij dus opnieuw onze midvelder van de week. Sowieso is het een behoorlijk Braves-heavy rondje, want met Duvall, Albies en Freeman er nog bij, mag het duidelijk zijn de Georgianen het goed naar hun zin hebben in de National League op dit moment.


RF WIL MYERS (San Diego Padres)

25 AB, 10 H, 4 HR, 7 R 10 RBI, .400 AVG, 1.423 OPS


De San Diego Padres werkten in week 8 series af in PETCO Park. Voor outfielder/eerstehonkman Wil Myers was dat blijkbaar precies wat hij nodig had, want hij sloeg er ineens op los. De helft van zijn tien hits waren extra base hits, waaronder vier homeruns. Bovendien wist hij van de elf keer dat hij op het honk kwam, zeven keer de thuisplaat veilig te bereiken. Een waardevolle bijdrage in een week waarin de Padres ongeslagen bleven en door corona ook nog een doubleheader meosten spelen.


SP ALEC MILLS (Chicago Cubs)

2-0, 2 QS, 15.0 IP, 11 K, 0.00 ERA, 0.67 WHIP, 6.6 K/9, 4.75 xFIP


Als je een no-hitter gooit, dan ben je logischerwijs automatisch pitcher van de week. Het was één van de minst dominante en meest ‘lucky’ no-hitters die we in de geschiedenis van het honkbal gezien hebben (minste swinging strikes, meeste hard contact, meeste calls in favor door de umpire), maar een no-hitter is een no-hitter. Simpel toch?


RP RAISEL IGLESIAS (Cincinnati Reds)

4.1 IP, 0 H, 5 K, 1 BB, 1 W, 2 SV 0.00 ERA, 0.27 WHIP


De Cincinnati Reds zijn nog steeds in contention voor een wild card. Rond de trade deadline werd de bullpen versterkt met Archie Bradley, maar Raisel Iglesias is nog steeds de man de de wedstrijd mag afmaken. Afgelopen week deed Iglesias dat op zorgvuldige wijze. In 4.1 IP stond hij slechts één honkloper toe. Verder zette hij vijf slagmensen met een strikeout aan de kant. De Cubaan werd optimaal beloond op basis van de gelegenheden die hij door zijn team kreeg aangeboden. Iglesias noteerde twee saves en een win. De fantasy managers zullen dan ook erg content zijn met deze waardevolle week van de Reds closer.

Coverfoto: Dale Zanine-USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen