Nuggets winnen game 7, Heat na OT op 1-0 vs Celtics

De playoffs zijn dan eindelijk begonnen. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: Game 7 (Western Conference) van de tweede ronde en Game 1 (Eastern Conference) van de conference finals in de NBA Playoffs. De Denver Nuggets wonnen dankzij een ijzersterke slotfase Game 7 van de Clippers, terwijl Jimmy Butler en Bam Adebayo de Miami Heat op een 1-0 voorsprong brachten.

EASTERN CONFERENCE

HEAT WINNEN GAME 1 DANKZIJ BUTLER EN ADEBAYO

De Eastern Conference finals zijn afgelopen nacht op spectaculaire wijze begonnen. De Miami Heat en Boston Celtics maakten er tijdens het openingsduel meteen een spektakel van, dat beslist moest worden via overtime. Na een 18-26 start van de Boston Celtics sloegen de Heat in het tweede kwart keihard terug. Vooral de offense van Miami werd plotseling wakker (37-29 in Q2), waardoor de stand met rust nagenoeg gelijk was. In het derde kwart was het de beurt aan de Celtics om uit de slof te schieten en een voorsprong van tien punten het vierde kwart in te nemen. Deze voorsprong bleef ook lang staan, maar wederom gaven de Celtics het in de slotfase alsnog uit handen. Net zoals tegen de Raptors verdween ook de voorsprong tegen de Heat in de slotfase als sneeuw voor de zon.

Omdat het na 48 minuten gelijk stond, was overtime nodig. In deze overtime-periode deden beide ploegen niks voor elkaar onder. Na een driepunter van Jimmy Butler was het Kemba Walker die de stand met een step back jumpshot weer gelijk trok. Jimmy Butler besloot vervolgens het hef wederom in eigen hand te nemen. Dankzij een and-one zette hij de Heat weer op een voorsprong van twee punten. De show werd vervolgens echter gestolen door Bam Adebayo. Zijn fantastische block tijdens de laatste seconden van de wedstrijd besliste uiteindelijk het duel. Een moment voor de geschiedenisboeken.

De Heat wonnen dit epische openingsduel uiteindelijk met 117-114. Jimmy Butler was met 20 punten, 5 rebounds en 5 assists de uitblinker, ondanks dat Jae Crowder met 22 punten de topscoorder was. Miami was aanvallend gezien tijdens game 1 sowieso prima in vorm (47% FG, 45% 3PT). Dit kan, in wat mindere mate, ook gezegd worden van de Celtics (44% FG, 36% 3PT).  Jayson Tatum (30 PTS, 14 REB, 5 AST, 3 STL) en Marcus Smart (26 PTS) blonken uit, maar niet voldoende om de zege veilig te stellen. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt game 2 gespeeld.

WESTERN CONFERENCE

NUGGETS VOLTOOIEN 3-1 COMEBACK VS CLIPPERS

Het duel waarvan niemand meer verwacht had dat het er zou komen, vond afgelopen nacht plaats. De Nuggets wisten terug te komen van een 3-1 achterstand in de serie en kregen vervolgens tijdens Game 7 de kans om net zoals in de vorige ronde de comeback af te ronden. En dat deden ze. In de eerste helft ging het voor het merendeel gelijkop. Er was even een periode waarin de Clippers een voorsprong hadden van bijna tien punten, maar die voorsprong verdween ook weer snel. Aan het einde van het derde kwart maakten de Nuggets vervolgens het verschil. De voorsprong zou in de slotfase zelfs groeien naar meer dan 15 punten, en zou uiteindelijk uitkomen op 15: 104-89.

Weer dus een comeback van de Nuggets. Jamal Murray en Nikola Jokic waren wederom de voornaamste reden. Jamal Murray scoorde 40 punten en voegde daar 4 rebounds en 5 assists aan toe. Nikola Jokic kwam uit op een triple double: 16 punten, 22 rebounds en 13 assists. De Nuggets schoten zowel van het veld (50% om 38%) als van de driepuntlijn (36% om 26%) veel beter dan de Clippers. De ploeg uit LA storte vooral in de slotfase compleet in. Alleen Montrezl Harrell kwam boven de 20 uit. Paul George (10 PTS) en Kawhi Leonard (14 PTS) waren grotendeels onzichtbaar.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de Denver Nuggets beginnen aan de Western Conference Finals. De tegenstander? LeBron James, Anthony Davis en de Los Angeles Lakers.