Paul George verplettert Spurs, fan op veld bij Cavs

Door

recapEen eenzijdige NBA-avond met negen wedstrijden. Op Dallas-Portland na waren wedstrijden nooit echt spannend, met grote verschillen als gevolg. Op papier was de wedstrijd Indiana Pacers – San Antonio Spurs een topper, maar in de praktijk was het een eenzijdig duel. Hoewel de Spurs nog wel even dertien punten voorsprong hadden. Snel kwamen echter Paul George en co langszij waarna de wedstrijd rap werd beslist in het voordeel van de Pacers: 111-100.

In het tweede kwart stelden de koplopers in de Eastern Conference orde op zaken en maakte de ruime achterstand goed. Bij rust was de voorsprong voor de Pacers nog 52-48 en even later liep de score nog verder op. Het derde kwart eindigde in 35-17, waarna het gas er wat af kon. Het verschil zat hem in de vrije worpen: slechts 5-6 voor de Spurs en 26-28 voor de Pacers. Zoals gewoonlijk gebruikte coach Popovich zijn gehele selectie, wat de amusementswaarde van de Spurs zelden ten goede komt.

In de slotminuten verkleinde de Spurs de vernediging nog wat, maar alsnog stond er een 111-100 stand op het scorebord. Paul George was de grote beul. Met 26 punten (9 uit 14) en 4-4 driepunters blonk PG24 wederom uit. Voor de Pacers is het een fijne bevestiging dat ze ook prima tegen kampioenschapsteams kunnen winnen. Tot op heden was er slechts één keer van een opponent met een hoger dan .500 percentage gewonnen.

Tip-Off
Vorig seizoen mistten beide teams nog de play-offs, maar dit seizoen dingen de Dallas Mavericks en –met name- de Portland Trail Blazers volop mee voor de felbegeerde acht tickets in de sterke Western Conference. In een spannende wedstrijd, waar de Blazers lang tegen een achterstand aankeken, kwamen ze met 1,9 seconden te gaan op gelijke hoogte door een driepunter van Damian Lillard. Na de time-out was het echter de vrijgelopen Monta Ellis die een open jumper raakte voor de 108-106 overwinning voor Dallas. Een domper voor de Blazers, die daardoor een kans misten om de koppositie te verstevigen in het Westen.

Three Point Play

 • Zonder Kevin Love blijkt eens te meer dat Minnesota Timberwolves een bleek team is. Miami Heat daarentegen kon weer eens over Dwyane Wade beschikken. De wedstrijd kende weinig spanning. Een sterke LeBron James en een hoogstandje met Wade was het zeldzame hoogtepunt in deze eenzijdige wedstrijd: 103-82 voor de verdedigend kampioen.
  wadelebr
 • De Detroit Pistons raken steeds meer op elkaar ingespeeld en de lastige Chicago Bulls moesten het ook nog eens zonder Luol Deng stellen. In de vorige ontmoeting in Detroit rekenden de Bulls nog makkelijk af met Detroit, dit keer zijn de rollen omgedraaid. Brandon Jennings scoort als enige Pistons-starter dubbele cijfers met maar liefst 33 punten. Het leverde een 92-75 zege op.
 • De Memphis Grizzlies zonder Marc Gasol is een team beren zonder angstaanjagende tanden. Tel daarbij een kwakkelende Zach Randolph, een matig scorende Mike Conley en een slechte bank bij op en je hebt een eenzijdig duel tegen de Golden State Warriors. Curry, Thompson en Lee namelijk gezamenlijk 75 punten voor hun rekening, zeven minder dan de gehele productie van de Grizzlies. Het eindigde in 108-82.
 • Stat of the Night
  Brook Lopez: 40 MIN, 32 PTS, 7 REBS, 4 ASS, 2 BLK, 11/13 FG, 10/11 FT

  The Paint
  De fans in Cleveland zijn bang dat hun ster Kyrie Irving vertrekt zoals LeBron dat eerder deed. Fijn dat ze ver gaan om dat te voorkomen dit keer.

  Taj Gibson kan een partijtje dunken. Dat was dan ook het enige hoogtepunt voor de Bulls deze avond.
  tajdunk

  Langzaam maar zeker keert het beest terug. Andrew Bynum zoals de NBA-fan hem graag ziet.

  Na de handstand is er nu de dweil. Dwyane Wade wordt steeds creatiever in zijn video bombs.

  Misschien voelde Wade zich buitengesloten. Bosh en James voerden namelijk eerder topoverleg.

  qmP53iN

  De Clippers verdedigen al beter, maar genoeg voor de zege tegen de Cavaliers was het niet: 82-88.


  Niet voor de eerste keer dat Jarrett Jack zo’n balletje van half court binnenslingert.


  De nieuw baan van Nets-assistent Lawrence Frank bestaat uit dagrapportjes schrijven. Het was uiteraard wachten op het eerste face-account, maar het is hilarisch.

  Ook Mavericks-eigenaar Marc Cuban was tevreden na de buzzerbeater van Monta Ellis.

  Boxscore
  Denver Nuggets (12-8) @ Philadelphia 76ers (7-14) 103-92
  Los Angeles Clippers (13-8) @ Cleveland Cavaliers (7-13) 82-88
  Detroit Pistons (10-10) @ Chicago Bulls (8-10) 92-75
  Golden State Warriors (12-9) @ Memphis Grizzlies (9-10) 108-82
  Miami Heat (15-5) @ Minnesota Timberwolves (9-11) 103-82
  Brooklyn Nets (6-14) @ Milwaukee Bucks (4-16) 90-82
  Indiana Pacers (18-2) @ San Antonio Spurs (16-4) 111-100
  Sacramento Kings (5-13) @ Utah Jazz (4-18) 112-102
  Dallas Mavericks (13-8) @ Portland Trail Blazers (17-4) 108-106
  Foto: USA TODAY Sports

  Ook leuk om te lezen