MLB update: Señor Octubre tekent bij de Yankees

Door

Washington Nationals v St Louis Cardinals - Game TwoNa een verbazingwekkend drukke dag gisteren, werden wij vanochtend wakker met het nieuws dat de Yankees niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. Carlos Beltran is de eerste speler die de Bronx Bombers aangetrokken hebben om het verlies van Robinson Cano op te vangen. Beltran zal in New York naar verluidt in drie seizoenen 45 miljoen dollar bij mogen schrijven op zijn bankrekening. Na Mr. October (Reggie Jackson) en Mr. November (Derek Jeter) hebben de Yankees nu ook Señor Octubre binnen.

Eindelijk gelukt

Dat Beltran erg graag naar de Yankees wilde, was al jaren bekend. Na seizoen 2004 was Beltran free agent en bood hij zich tegen een gereduceerde prijs aan bij de Yankees, maar toen zij voor Johnny Damon kozen, ging hij naar de Mets. En ook toen dat contract eenmaal afgelopen was en hij voor de tweede keer free agent was na 2011 wilde hij graag naar de Yanks, die op dat moment echter geen opening hadden in het outfield. Hij koos voor de Cardinals en dat leverde hem uiteindelijk zijn eerste speeltijd in de World Series op, maar geen titel.

Die titel hoopt hij nu met de Yankees te pakken. Hij is de vijfde speler die deze winter een contract tekent in New York, na Brian McCann, Jacoby Ellsbury, Kelly Johnson en Hiroki Kuroda. De switch-hitter heeft over zijn loopbaan een slaggemiddelde van .283 en sloeg al 358 home runs. Hij brengt de line up de broodnodige power die het vertrek van Cano en Granderson op moet vangen (zie onderstaande tabel).

Screen Shot 2013-12-07 at 2.35.51 PMDe Yankees moeten nu nog op zoek naar een startende werper, een reliever en een tweede/derde honkman. Ze zijn dus nog lang niet klaar en zouden volgende week bij de Winter Meetings wel eens een grote rol kunnen spelen.

Short hops

  • De Philadelphia Phillies hebben besloten dat Jonathan Papelbon beschikbaar is in een trade. Als het zover komt, zullen zij waarschijnlijk een groot deel van het salaris van de reliever moeten blijven betalen.
  • Mike Napoli heeft een nieuw tweejarig contract getekend bij de Boston Red Sox. De bebaarde eerste honkman speelde een grote rol in het binnenhalen van de titel afgelopen seizoen. Hij zou ook in de belangstelling gestaan hebben van de Texas Rangers, maar een aantal medespelers bij de Sox schijnt de directie op het hart gedrukt te hebben dat hij een erg belangrijk onderdeel van het team was en dat ze hem graag terug wilden hebben.
  • Uit onderzoek van MLBtraderumors.com is gebleken dat, zoals verwacht, teams dit jaar veel grotere contracten uitreiken aan de spelers dan in eerdere jaren. De teams maken gebruik van het extra geld dat zij dankzij nieuwe deals rondom televisierechten hebben ontvangen. Tot nu toe werd er gemiddeld per speler een groter bedrag en een langer contract aangeboden dan ooit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen