#1 Kentucky ontsnapt tegen #3 Notre Dame, #1 Wisconsin voor tweede jaar op rij in Final Four

Door

Kentucky

Kentucky toont ervaring aan het einde van de wedstrijd
Toen Kentucky eerder dit seizoen tegen LSU moest spelen stond Coach Calipari te juichen bij een basket van LSU. De Wildcats hadden het in de laatste minuten heel erg moeilijk en Coach Cal zag kansen om zijn spelers te leren hoe ze rustig moeten blijven aan het einde van een wedstrijd. Kentucky won die wedstrijd door koelbloedigheid, net zoals gisteren tegen Notre Dame.

De Wildcats maakten gisteren alle negen van hun field goals aan het einde van de wedstrijd. Bij een stand van 66-66 maakte Andrew Harrison twee free throws waardoor de Fighting Irish zes seconden overhadden om de achterstand van twee punten goed te maken. Met drie man om zich heen probeerde Jerian Grant een driepunter te maken, maar die ging er niet in.

De Wildcats hebben het weer geflikt en lijken behalve fysiek ook mentaal sterk genoeg om het toernooi te gaan winnen. Zaterdag is de rematch van vorig jaar tegen de Wisconsin Badgers.

Driepunters zijn belangrijk voor Wisconsin
Wisconsin maakte maar liefst tien driepunters in de tweede helft. Forward Sam Dekker maakte daar vijf van als onderdeel van zijn 27 punten in de wedstrijd. Arizona kwam tot twee keer toe terug tot vijf punten, maar elke keer maakte Dekker weer een driepunter om het verschil terug te brengen naar acht punten.

Frank Kaminsky was zoals altijd ook weer belangrijk. De forward was goed voor 29 punten en 6 rebounds. Het was het tweede jaar op rij dat Arizona door Wisconsin werd verslagen in de Elite Eight. Het wordt ook het tweede jaar op rij dat Wisconsin een kans krijgt tegen Kentucky. Die kans krijgen ze aankomende zaterdag in Indianapolis. Green Bay Packers quarterback zal er dan ook gewoon weer bij zijn om de Badgers aan te moedigen.

Ook leuk om te lezen