Top 5: Must See WrestleMania Matches

Door

BLOOOOOOD_Hart_SCSA_WM13--23_VTXDe eerste drie maanden van het jaar zijn voor de WWE Superstars en fans de leukste maanden van het jaar. Alle ogen zijn dan namelijk gericht op WrestleMania, de ‘Super Bowl of sports entertainment’. Naast vooruitblikken is het ook leuk om terug te kijken. WrestleMania heeft namelijk vele must see matches opgeleverd.

1. ‘STONE COLD’ STEVE AUSTIN VS. BRET ‘HIT MAN’ HART
Submission Match @ WrestleMania 13
Rosemont Horizon, Rosemont, Illinois
‘Stone Cold’ Steve Austin en Bret ‘Hit Man’ Hart lieten tijdens WrestleMania 13 zien waarom ze twee van de meeste legendarische performers in de geschiedenis van de WWE zijn dankzij een briljante Submission Match. Het bijzondere aan deze match is de ‘dubbele turn’ van Austin en Hart. ‘The Texas Rattlesnake’ begint de match als bad guy en ‘The Excellence Of Execution’ als good guy, 22 minuten later zijn de rollen omgedraaid. Dat is een ongekende prestatie. Bovendien bewijst deze match dat je niet altijd hoeft te winnen om een groter ster te worden. Bret Hart zegeviert, maar Austin is de ster van de avond. Special Guest Referee Ken Shamrock (een UFC legende) stopt de match omdat de hevig bloedende Austin, gevangen in ‘The Sharpshooter’, weigerde om op te geven en zelf het bewustzijn verliest. Dankzij deze performance maakt ‘Stone Cold’ Steve Austin aan iedereen duidelijk dat hij de toughest S.O.B. in de WWE is en dat hij de WWE op zijn schouders gaat dragen. Deze match wordt gezien als het begin van The Attitude Era, de grootste succesperiode van de WWE.

2. SHAWN MICHAELS VS. THE UNDERTAKER
WrestleMania XXV
Reliant Stadium, Houston, Texas
Wat krijg je als je de twee beste big match performers uit de geschiedenis van de WWE tegen over elkaar zet tijdens de grootste show van het jaar? MAGIC! Shawn Michaels en The Undertaker geven de WWE fans tijdens WrestleMania XXV een (bijna) perfecte match. ‘The Heartbreak Kid’ en ‘The Phenom’ laten zien dat ze beschikken over perfecte timing en uitmuntende ‘ring psychology’. Ook bewijzen ze dat je geen stoelen, tafels en ladders nodig hebt om een verhaal te vertellen in de ring en een meesterwerk af te leveren. Volgens vele fans is dit de beste WrestleMania match aller tijden…

3. SHAWN MICHAELS VS. RAZOR RAMON
Intercontinental Championship Ladder Match @ WrestleMania X
Madison Square Garden, New York City
Eén match kan een carrière maken, dat bewees Shawn Michaels tijdens WrestleMania 10 in New York. ‘The Heartbreak Kid’ stal, samen met een ladder, (oh ja, Razor Ramon stond ook in de ring) de show in Madison Square Garden. Het was de eerste keer dat het WWE publiek een dergelijke match te zien kreeg tijdens een pay-per-view show. De hooggespannen verwachtingen werden meer dan waar gemaakt door ‘The Showstopper’. Deze match was niet alleen fenomenaal maar heeft ook de basis gelegd voor het succes van de ladder match in de WWE. Ondanks het feit dat Michaels niet wist te winnen van ‘The Bad Guy’ liet hij een onuitwisbare indruk achter.

4. ‘STONE COLD’ STEVE AUSTIN VS. THE ROCK
WWE Championship Match @ WrestleMania X-Seven
Reliant Astrodome, Houston, Texas
‘Stone Cold’ Steve Austin en The Rock zijn de twee populairste WWE Superstars aller tijden. Tijdens WrestleMania X-Seven in Houston, Texas stonden deze twee iconen tegenover elkaar. Het verhaal is eenvoudig maar bijzonder herkenbaar. De uitdager ‘Stone Cold’ Steve Austin wil zijn titel terug, niets meer en niets minder”: “I need to beat you Rock, there can be only one WWE Champion… and that will be ‘Stone Cold’ Steve Austin.” Tegen het einde van de match zou blijken hoe graag Austin ‘zijn’ WWE Championship terug wil. Hij sluit een pact met de duivel, zijn voormalige aartsvijand Vince McMahon. Austin wint de match na meerdere chairshots en schudt de hand van Mr. McMahon. Deze match staat ook voor het einde van The Attitude Era. De bad guy versie van Austin komt niet van de grond en The Rock zou pas een paar maanden later weer zijn opwachting maken in de WWE.

5. EDGE & CHRISTIAN VS. HARDY BOYZ VS. DUDLEY BOYZ
WWE Tag Team Championship TLC Match @ WrestleMania X-Seven
Reliant Astrodome, Houston, Texas
In 2011 maakte WWE Hall of Famer Edge hij bekend dat hij zijn carrière moest beëindigen vanwege een wervelkanaalstenose, een aandoening waarbij het wervelkanaal vernauwd is waardoor het ruggenmerg en zenuwen in verdrukking komen. Deze match heeft onder andere bijgedragen aan het feit dat Edge niet meer in de ring staat. Tijdens de grootste show van het jaar lieten Edge & Christian, The Hardy Boyz en The Dudley Boyz in de tweede TLC match (de eerste was tijdens SummerSlam 2000) zien hoe je in de WWE een tafel, ladder en stoel gebruikt. Must see match!

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen