NBA Update: Under Armour legt Curry vast tot 2024, @BdotAdot5 zet Carmelo in zijn hemd

Door

Stephen Curry Under Armour

The wait is almost over… Op 29 september zijn de Training Camps er weer, wat betekent dat het NBA-circus weer van voren af aan kan beginnen. Als zoethoudertje verzamelden we vijf updates die je moet gezien hebben.

Goed nieuws blijft komen voor MVP
Stephen Curry heeft er een monsterjaar op zitten. Hij gidste ‘zijn’ Golden State Warriors naar een eerste NBA-titel in 40 jaar, won de MVP-trofee, ontving de meeste stemmen voor het All-Star Game in New York, bracht een signature shoe uit én hij werd het gezicht van de “Rule Yourself”-campagne van Under Armour. Deze laatste partij is zelfs zo verlekkerd op Curry en zijn vooruitzichten dat ze hem ineens vastlegden tot 2024. Het exacte bedrag van de deal is niet bekend, maar je kunt er van op aan dat het véél meer is dan de vier miljoen dollar die hij twee jaar geleden ving.

“Is Carmelo Anthony still an elite player?”
Dat Carmelo Anthony veel shots neemt, staat als een paal boven water. Hij is een onstopbare volumescorer die jaar na jaar goed is 25 PPG. En dat zijn niet de enige shots die Melo neemt. Hij vuurde er eerder deze week ook eentje af op Instagram-gebruiker freemangfx, die zich luidop afvroeg of Anthony nog wel een elitespeler is. Zijn antwoord? “That might be the dumbest questions ever asked.”

Benieuwd of hij zal reageren op BdotAdot5, die in zijn laatste filmpje de draak steekt met Melo’s jab step, post up game en defense.

Norris Cole tekent qualifying offer van Pelicans
Restricted free agent Norris Cole heeft dan gekozen voor het aanbod van de New Orleans Pelicans. Het leek elke dag onwaarschijnlijker dat hij dat zou doen – het contract van drie miljoen dollar lag al meer dan 11 weken op de tafel – maar het lijkt erop dat Cole op de open markt geen betere optie wist te versieren. De Pelicans maakten er geen geheim van dat ze hem terug in hun rangen wilden. General manager Dell Demps wilde koste wat het kost alle sleutelspelers van 2014-2015 terughalen om verder te bouwen op het 45-37 record van vorig jaar.

Warriors lijven Steve Nash in
… als coach, welteverstaan. Het werd al snel duidelijk dat Nash niet zou terugkeren als speler toen de Mavericks in juni verhaal gingen halen. De tweevoudige MVP zag – omwille van zijn leeftijd en blessureleed – niets in een reünie met Dirk Nowitzki en zet zijn carrière nu verder als player development consultant voor de Warriors. “Nu hebben we eindelijk een fatsoenlijke coach”, liet MVP Stephen Curry zich al lachend ontvallen.

Finally we get a decent coach around here….👀

A photo posted by Wardell Curry (@stephencurry30) on

Bulls tekenen sparkplug
Dat de Chicago Bulls wel houden van een dosis undersized scoring is ondertussen een publiek geheim. Het team boekte in het verleden al successen met Nate Robinson, D.J. Augustin en Aaron Brooks en lijkt deze trend nu verder te willen zetten. Ze hopen dat guard Jordan Crawford, die uitkwam voor de Dallas Mavericks tijden de Summer League en eerder dit jaar 24.4 PPG liet optekenen voor de Fort Wayne Mad Ants, hen geluk gaat brengen. Crawford speelde in de NBA eerder voor de Wizards, Celtics en Warriors.

Foto: Complex

Ook leuk om te lezen