MLS Update: Michael Bradley scoort Olimpico

Door

463004838
In MLS Update III een filmpje van de Olimpico-goal van Michael Bradley voor USMNT, nieuws over technologische hulpmiddelen en opnieuw aandacht voor #LampardGate. De gevolgen van het schandaal blijken voor NYCFC namelijk te overzien.

NYCFC bouwt krediet op
Slechts 300 supporters van New York City FC hebben hun seizoenkaart ingeleverd vanwege #LampardGate. In totaal zijn 13.000 voetbalfans uit The Big Apple al verzekerd van een vaste plek in Yankee Stadium, dus de schade van het schandaal valt relatief mee.

lampard

De club van David Villa heeft bovendien wat krediet opgebouwd door te starten met de zogeheten Youth League. Deze competitie is speciaal in het leven geroepen voor elf sattelietclubs van NYCFC en richt zich in eerste instantie op U-9, U-10 en U-11 teams. Het is de bedoeling dat de deelnemende teams de filosofie en technieken van de City Football Group gaan volgen.

International Champions Cup 2014 - Manchester City v Liverpool

De Youth League is uniek. Geen enkele andere club uit de Major League Soccer heeft ooit een dergelijke competitie in het leven geroepen. De supporters van NYCFC zijn dan ook enthousiast. Zij verwachten dat de Youth League op den duur spelers gaat klaarstomen voor de hoofdmacht en het nationale team.

Olimpico-goal Bradley
USMNT kwam de afgelopen weken voor het eerst in 2015 samen. De ploeg van Jürgen Klinsmann speelde twee oefenwedstrijden: tegen Chili en Panama. De eerste wedstrijd werd in een 3-5-2-systeem met 3-2 van Chili verloren. Tegen Panama werd in het vertrouwde 4-2-3-1-systeem een degelijke 2-0 overwinning geboekt.

Het doelpunt van Clint Dempsey in het duel met Panama was fraai, maar het hoogtepunt van de wedstrijd was zonder twijfel de Olimpico-goal van Michael Bradley. De onvermoeibare middenvelder schoot een hoekschop in één keer in het doel. Zo trap je een corner!

Openingsduel Orlando City SC in trek
De campagne van het Amerikaanse elftal is inmiddels voorbij en de MLS-clubs zitten midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat geldt ook voor Orlando City SC en NYCFC. De teams van Kaka en David Villa (en Lampard, maar dat terzijde) staan dinsdagavond voor het eerst tegenover elkaar.

Posto adidas - YouTube Live TV Show and Press Conference

De nieuwe franchises starten hun openingsseizoen op 8 maart tegen elkaar. De wedstrijd, die in de Orlando Citrus Bowl wordt gespeeld, is onder supporters erg in trek: liefst 30.000 plekken zijn al vergeven. Dat is meer dan de helft van het gehoopte aantal van 60.000 toeschouwers.

Eerlijke sport
De rode kaart van Jetro Willems en het controversiële doelpunt dat FC Groningen tegen Heracles Almelo scoorde, zorgden ervoor dat in Nederland de discussie over technische hulpmiddelen weer oplaaide. Die discussie is niet alleen in Nederland hot, ook in Amerika wil men de sport zo eerlijk mogelijk maken.

Goal Decision System (GDS) Media Event

Toch hoeven de supporters van de MLS voorlopig niet te rekenen op technische hulpmiddelen. Communicatiedirecteur Dan Courtemanche verklaarde tegenover Steve Davis van WorldSoccerTalk.com dat doellijntechnologie op dit moment te duur is. “We investeren liever in de komst van ‘impact-players’ en de jeugdopleidingen van clubs”, aldus Courtemanche. En dat valt best te begrijpen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen