Voormalig Duits international traint mee bij Seattle Sounders

Door

Timo Hildebrand of VfB Stuttgart

Timo Hildebrand traint de komende tijd mee bij de Seattle Sounders. De 35-jarige doelman is door de Amerikaanse club uitgenodigd voor een oefenstage. Beide partijen hebben vooralsnog niet uitgebreid gepraat over een mogelijke samenwerking, maar Seattle wil Hildebrand laten ruiken aan de MLS, en wil kijken of hij kan aarden in de Verenigde Staten.

De oud-keeper van 0.a. Schalke 04 en VFB Stuttgart is momenteel clubloos, nadat zijn contract bij Schalke 04 niet verlengd werd. Hildebrand zou een uitdaging in de MLS zeker zien zitten, en is achter de schermen al voorzichtig bezig met een aantal MLS clubs. Of de Seattle Sounders de komst van Hildebrand kunnen veroorloven is nog maar de vraag. In ieder geval zal de clubleiding kijken of men Hildebrand een contract kan aanbieden.

Bundesliga - VFB Stuttgart v Energie Cottbus
In 2007 wint Hildebrand de Bundesliga titel met Stuttgart

Timo Hildebrand kwam vele jaren uit voor VfB Stuttgart. Na jarenlang eerste doelman te zijn geweest bij Stuttgart, vertrekt hij na het behalen van de Bundesliga-titel naar het Spaanse Valencia CF. Bij Valencia kon Hildebrand na een sterk debuut seizoen geen vaste basisplek meer veroveren, en vertrok hij teleurgesteld naar Hoffenheim. Daar maakt Hildebrand een sterke indruk, en in de zomer van 2010 verdiende hij een overstap naar Sporting Portugal.

Bij de Portugezen weet Hildebrand wederom geen indruk te maken, en na één seizoen vertrekt hij alweer naar Schalke 04. Daar is Hildebrand vooral 2e keus achter het Duitse talent Ralf Fährmann. Na 3 seizoenen bij Schalke 04 wil Hildebrand nog één uitdaging aangaan, en is hij opzoek naar een nieuw buitenlands avontuur. Mogelijk vindt hij in de Amerikaanse competitie een nieuwe werkgever.

Verwacht wordt dat één dezer dagen meer duidelijkheid zal ontstaan over de toekomst van Hildebrand, die een dienstverband bij de Seattle Sounders zeker ziet zitten!

http://youtu.be/VSLY-G2ACfo

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen