MLS: Plays of the Week

Door

USATSI_8812383

In Plays of the Week tonen we jullie de mooiste acties, doelpunten, reddingen,… van de afgelopen speeldag in de Major League Soccer. Er stonden weer een pak wedstrijden op het programma, hier kan je de recap van de afgelopen speeldag bekijken.

Laurent Ciman (Montreal Impact)
Deze week starten we met een defensieve actie. New England zat niet in de wedstrijd, maar kon hier dreigen op een corner. Laurent Ciman voelde wat er ging komen en zette een paar stappen terug om zo de bal te kunnen wegkoppen en en doelpunt te vermijden. Goed gezien van de Belgische verdediger!


Chris Konopka (Toronto FC)
De Amerikaanse goalie bleef wel heel koeltjes in deze situatie. Proper opgelost.


Didier Drogba (Montreal Impact)
Deze actie kozen we niet omwille van de goal, maar omwille van de heerlijke controle van Drogba. Dat er een doelpunt uit volgde, maakt het des te mooier natuurlijk.


Andrea Pirlo (New York City FC)
Een nutmeg kan mooi zijn, maar een nutmeg kan ook mooi én functioneel zijn. Deze van Pirlo was er zo eentje. Tegenstander wil de bal veroveren? Geen probleem, eventjes door de benen spelen en we kunnen terug verder.


Montreal Impact
Heerlijke actie van (opnieuw) Montreal. Drogba met een gemeten pass naar Piatti. Deze laatste had eerst nog wat moeite met zijn tegenstrever, maar plaatste de bal dan heel precies op de paal. Dit verdiende meer…


Felipe (New York Red Bulls)
Felipe kreeg wel heel veel tijd en ruimte om eens aan te leggen. De middenvelder maakte er gretig gebruik van.


Luis Robles (New York Red Bulls)
Nog een actie uit de wedstrijd Timbers-Red Bulls. De bal van Diego Valeri deed de bal afwijken en zette Robles eerst nog op het verkeerde been, maar dat zette hij knap recht met een dubbele redding. Robles heeft opnieuw een nominatie voor ‘Save of the Year’ beet.


Sebastian Giovinco (Toronto FC)
De Italiaan is in vorm. Zaterdag scoorde hij opnieuw tweemaal. Zo zit hij topschutter Kamara op de hielen (19 tegenover 21). Dit was het tweede doelpunt van Giovinco. Sebastian kreeg hem via een hakje mooi aangespeeld en Giovinco deed de rest.


Seattle Sounders
De laatste twee filmpjes van deze week komen van de Sounders. Ze wonnen namelijk de belangrijke wedstrijd van Vancouver en dus ook de Cascadia Cup (mini-competitie tussen Portland, Vancouver en Seattle). De eerste goal komt er na een subtiele pass van Martins en een deftige afwerking van Ivanschitz.


Het tweede doelpunt is een collectieve actie. De bal wordt mooi rond gespeeld en uiteindelijk kreegt Pineda de bal. De Mexicaan ramt de bal mooi in de winkelhaak. Seattle zou trouwens de wedstrijd met 0-3 winnen.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen