MLS Update: Nog elf teams in de race voor play-offs

Door

President Obama Hosts MLS Cup Champion Sporting Kansas City At The White House

De MLS nadert haar ontknoping, dus zijn de ploegen in een verwoede strijd verwikkeld om de laatste plaatsen voor de play-offs. In deze update wordt vooruitgeblikt naar het eind van de competitie.

Spek en bonen
Op het moment van schrijven zijn vijf teams reeds uitgeschakeld: San Jose Earthquakes, Colorado Rapis, Chicago Fire, Chivas USA en Montréal Impact. Met nog drie duels (voor San Jose vier duels) te gaan spelen zij nog voor spek en bonen mee. En de eer natuurlijk.

DC United, Los Angeles Galaxy en Seattle Sounders hebben genoeg punten binnen en zijn al gekwalificeerd voor de finals van de MLS. Bovendien strijden LA en Seattle nog om de Supporters Shield, de prijs die wordt toegekend aan de ploeg met het hoogste puntenaantal tijdens het reguliere seizoen.

In de race
Dan blijven dus elf ploegen over. Vier van die elf teams zijn in de race om zich tijdens de komende speelronde verzekeren van een plaatsje voor de grote finale van de competitie. New England Revolution wint vast van Montréal Impact, Real Salt Lake ook wel van San Jose Earthquakes, maar het is echter nog maar de vraag of Dallas is opgewassen tegen titelkandidaat Galaxy.

FC Dallas v Los Angeles Galaxy
In het vorige duel tussen FC Dallas en Los Angeles Galaxy (2-1 voor Galaxy) kwamen de Texanen op voorsprong dankzij Blas Perez.

Ook regerend MLS-kampioen Sporting Kansas City is op weg zich te kwalificeren. De ploeg die voor het duel met DC United op audiëntie ging bij president Barack Obama (foto boven) is wel afhankelijk van Philadelpha Union. Gaat Union onderuit, dan heeft Kansas genoeg aan een driepunter tegen het reeds uitgeschakelde Chicago Fire.

Definitieve beslissingen
Dan is er nog Houston Dynamo, dat theoretisch gezien nog kans heeft op de play-offs, maar praktisch gezien eigenlijk al uitgeschakeld is. Het team mag in de resterende vier wedstrijden één keer verliezen en dan nog mag de concurrentie geen punten pakken.

Houston Dynamo v DC United
Houston Dynamo heeft in theorie nog kans, maar is praktisch gezien eigenlijk uitgeschakeld.

Kortom: de komende speelronde wordt ongekend spannend. Dit is de speelronde waarin definitief beslissingen gaan vallen, maar ook het weekend waarin de laatste ploegen met een half been in de play-offs komen te staan.

Aderlating
Het zal dan ook een aderlating zijn dat juist deze week internationale wedstrijden op het programma staan. Bondscoach Jurgen Klinsmann riep zes MLS-spelers op voor de duels met Ecuador en Hondoras, waaronder Landon Donovan die zijn laatste wedstrijd in het USMNT-shirt zal spelen. De lijst met MLS-internationals is lang. Liefst 44 spelers zijn niet beschikbaar voor hun club.

LEES OOK: Deze spelers zijn door hun bondscoaches opgeroepen.

Foto’s: Getty Images.

Ook leuk om te lezen