NFL Update: Lions ontslaan kicker Alex Henery

Door

Buffalo Bills v Detroit Lions
De Detroit Lions hebben hun tweede kicker in drie weken tijd ontslagen. Na drie gemiste field goals werd Alex Henery maandag ontslagen door de club, twee weken nadat hij werd aangetrokken om rookie Nate Freese te vervangen.

In twee wedstrijden wist Henery maar één fieldgoal te benutten, tegenover vier missers. Vooral de laatste tegen de Buffalo Bills was erg kostbaar, want hij mocht in de laatste minuut aanleggen bij een gelijke stand. Niet lang na zijn misser scoorde Buffalo wel een field goal en ging er met de zege vandoor.

De nieuwe kicker van de Lions wordt nu waarschijnlijk of Jay Feely, die voor het seizoen weg moest bij de Cardinals, of Matt Prater. Prater mag vandaag na zijn schorsing weer in actie komen en werd vorige week al weggestuurd door de Denver Broncos. Feely liet gisteren aan de fans van de Lions alvast weten er klaar voor te zijn.

Mike Holmgren kandidaat bij Raiders
Mike Holmgren heeft vorige week een gesprek gehad met de Oakland Raiders om de nieuwe hoofdcoach te worden. De Raiders willen na het ontslag van Dennis Allen een grote naam aanstellen en behalve Holmgren zou ook Jon Gruden benaderd worden om de club uit Oakland te gaan coachen.

Holmgren gaf aan dat hij zelf niet verwacht dat hij de baan op zich zal gaan nemen. Volgens hem ging het gesprek meer over de stand van zaken bij de Raiders dan over de invulling van de positie van hoofdtrainer.

Dolphins schorsen Derrick Shelby
De Miami Dolphins hebben Derrick Shelby voorlopig geschorst. De defensive end werd afgelopen weekend tijdens het vrije weekend van de Dolphins gearresteerd bij een nachtclub in Fort Lauderdale voor het betasten van vrouwen. Shelby was dronken op het moment van het incident.

Miami Dolphins v Dallas Cowboys

De speler van de Dolphins viel tijdens een avond stappen vrouwen lastig in de nachtclub. Ondanks meerdere verzoeken weigerde Shelby de club te verlaten. Voor hij gearresteerd kon worden, werd hij tot drie keer toe geraakt met een taserpistool. Na het betalen van een borgsom van $100 dollar mocht Shelby naar huis.

De defensive end zegt onschuldig te zijn. Toch werd de speler voorlopig geschorst door zijn club. Hoofdcoach Joe Philbin wilde niet zeggen hoe lang de schorsing zou gaan duren voor de speler, die in vier wedstrijden goed was voor zes tackles en twee sacks.

Blessurenieuws

• De Denver Broncos zullen het waarschijnlijk enkele weken moeten doen zonder running back Montee Ball. Ball liep een hamstringblessure op en de Broncos gaan er van uit dat hij komende week niet in actie kan komen.
• Calvin Johnson zal zondag waarschijnlijk niet in actie komen voor de Detroit Lions. Megatron stond de afgelopen twee weken vooral op het veld om de aandacht van de verdediging te trekken, maar ving in totaal slechts drie ballen. Zondag verergerde hij zijn enkelblessure, waardoor hij tegen de Vikings waarschijnlijk helemaal niet in actie zal komen.
• Tennessee Titans safety Bernard Pollard zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Hij scheurde zondag zijn achillespees en zal niet meer kunnen spelen. De Titans kunnen zondag waarschijnlijk wel weer beschikken over quarterback Jake Locker, die tegen de Browns met een geblesseerde duim de strijd moest staken.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen